Ünlülerden ‘Birlikte Kalalım’ kampanyası

Ünlülerden ‘Birlikte Kalalım’ kampanyası

Gelecek ay Britanya’da yapılacak ve İskoçya’nın kaderini belirleyecek olan referandum için sanat dünyası Let’s Stay Together/ Birlikte Kalalım adlı kampanyaya destek verdiğini açıkladı.

Aralarında ünlü müzisyenler Mick Jagger, Sting ve oyuncu Barbara Windsor’ın da bulunduğu 200’ü aşkın isim “İskoçya Britanya’dan ayrılmasın” dedi. Kampanyanın öncüsü olan ünlü tarihçi Dan Snow, “Britanya tarihinde ilk defa bu kadar ünlü ismi politik bir amaç için birarada görüyoruz. Bu tarihî bir an” ifadelerini kullandı.

İskoçya’nın Britanya’dan ayrılmaması için başlatılan kampanya dâhilinde bir de mektup metni yayımlandı. Mektupta, İskoçya’nın bağımsızlık kazanmasıyla yalnızlaşacağına, Britanya’nın ise birliğini kaybedeceğine dikkat çekildi.

Snow’un mektuba ait dev bir posterle çektirdiği fotoğrafta, Oscar, Bafta, Emmy ve Grammy Ödüllü sanatçılar, kitapları en çok satanlar listesinde yer alan yazarlar, Nobel Ödüllü edebiyatçı, biliminsanları ve pek çok da madalyalı sporcunun imzası bulunuyor. Kampanyayı yönetenler referanduma yaklaştıkça bu listeye yeni isimlerin eklenebileceğini ifade etti.

Mektupta, aynı zamanda, ayrılmayı gerektirecek nedenlerin, birlikte kalmak için geçerli olan sebeplerden daha az olduğuna da atıf yapıldı.

Snow, çığ gibi büyüyen kampanya nasıl bu hâle geldiğini şu sözlerle anlattı: “Aslında kampanya çok daha önce başlamıştı. Ancak referandum tarihi yaklaştıkça insanlar tedirgin olmaya başladı. Sanatçılar kampanya için imza atarken, yakın arkadaşları olan diğer ünlü isimleri de arayıp, kampanya hakkında bilgi verdiler.  Kampanya böylece çığ gibi büyümeye başladı.”

Kampanyada sadece sanat dünyasından isimlerin olmadığını vurgulayan Snow, ünlü fizikçi Stephen Hawking’ın yanısıra Steve Redgrave ve Tom Delay gibi spor dünyasından önemli isimlerin de destek verdiğini söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.