Ünlü şarkıcı ve söz yazarı Robin Gibb hayata veda etti

Ünlü şarkıcı ve söz yazarı Robin Gibb hayata veda etti

İngiliz şarkıcı ve sözyazarı Robin Gibb, 62 yaşında kansere yenik düşerek hayata veda etti. Tüm zamanların en iyi müzik gruplarından “Bee Gees”in kurucularından olan Gibb uzun zamandır kanserle mücadele ediyordu. Robin Gibb’in sözcüsü Doug Wright, Gibb’in bir süre önce bağırsak ameliyatı geçirdiğini ve uzun zamandır da kolorektal kanseriyle savaştığını söyleyerek Gibb’in Pazar günü hayata gözlerini yumduğunu duyurdu.

İngiltere’nin Londra kentinde vefat eden Gibb, ağabeyi Barry Gibb ve 2003 yılında ölen ikiz kardeşi Maurice Gibb ile birlikte “Bee Gees” adlı pop grubunu kurmuştu. “Bee Gees” grubu 100 milyondan fazla albüm satarak müzik dünyasına damgasını vurmuştu. “Saturday Night Fever” adlı soundtrack albümü ise tüm zamanların en hızlı satılan albümlerinden biri olmuştu.

Solo çalışmaları da olan Robin Gibb’in albümlerinden ve şarkılarından bazıları şunlar: “One Million Years” (1969), “Oh Darling” (1978), “Juliet” (1983), “How Old Are You” (1983), “Secret Agent” (1984), “Toys” (1986), “Magnet” (2002), “My Lover’s Prayer” (2004), “Mother of Love” (2006), “Too Much Heaven” (2007), “Islands in the Stream” (2009).       

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.