‘Uluslararası Caz Günü’, bu yıl İstanbul’da kutlanacak

‘Uluslararası Caz Günü’, bu yıl İstanbul’da kutlanacak

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim, Kültür Örgütü (UNESCO) ile Thelonious Monk Caz Enstitüsü tarafından, geçen yıl tüm dünyada 30 Nisan’da düzenlenmeye başlanan ‘Uluslararası Caz Günü’, bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da katkılarıyla İstanbul’da kutlanacak.


Yapılan açıklamaya göre, cazın ustalarının Aya İrini Müzesi’nin büyüleyici ortamında caz severlere bir müzik ziyafeti sunacak. Müzik direktörlüğünü John Beasley’nin üstlendiği özel konserde de başta dünyaca ünlü piyanist ve UNESCO İyi Niyet Elçisi Herbie Hancock olmak üzere Wayne Shorter, Diane Reeves, Marcus Miller, Al Jarreau, Joss Stone, Terri Lyne Carrington, Hugh Masekela ve dünyaca ünlü birçok müzisyen sahne alacak.


Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Aya İrini Müzesi’nde gerçekleştirilecek konser öncesi, UNESCO Uluslararası Caz Günü dolayısıyla bir resepsiyon düzenleyecek. Bakan Çelik, İstanbul’un farklı semtlerinde, sanatseverlerle dünyaca ünlü cazcıları bir araya getirecek olan etkinliğin gerçekleşmesinde büyük katkıları olan UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova ile de bir çalışma yemeğinde bir araya gelecek. Bakan Çelik gün içinde ABD Kongre Heyeti ile de bir toplantı gerçekleştirecek.


Bakan Çelik’in ev sahipliği yapacağı resepsiyon 29 Nisan Pazartesi günü saat 19.30’da Çırağan Palace Kempinski’de gerçekleştirilecek.


Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen ve bir gün boyunca dünyanın dört bir yanında caz müziğin yankılanacağı etkinlik, aynı zamanda internet üzerinden (live.jazzday.com) de canlı olarak müzikseverlere ulaşacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.