Türkiye sırıkla yüksek atlama rekortmeni sanatçı Işıl Özışık’ın sergisi New York’ta açıldı

Türkiye sırıkla yüksek atlama rekortmeni sanatçı Işıl Özışık’ın sergisi New York’ta açıldı

Sanatçı Işıl Özışık’ın sulu boya sergisi New York’ta Türkevi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 

 

Özışık’ın 34 eserinin yer aldığı serginin açılış resepsiyonuna Türkiye’nin New York Başkonsolosu Levent Bilgen’in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. Bilgen, Türkevi’nde bugüne kadar birbirinden değerli sanatçıların eserlerinin sergilendiğini, bundan sonra da sergilenmeye devam edeceğini ifade etti. Sulu boya ustası Özışık’ın İstanbul tasvirleriyle de tanınan ünlü bir sanatçı olduğunu anımsatan Başkonsolos Bilgen, “Kendisiyle gurur duyuyoruz. Bu vesileyle ülkemizi ve İstanbulumuzu da özlüyoruz” diye konuştu. Sergi 9 Nisan tarihine kadar açık kalacak. 
         
 -Işıl Özışık kimdir?- 
         
Sanatçı Özışık, 1939 yılında Kırklareli’nde doğdu. Orta okul ve lise dönemlerinde, sırasıyla Ömer Hatipoğlu, Turgut Zaim, Cemal Bingöl ve Eşref Üre’nin öğrencisi oldu. 1963 yılında arkeoloji öğrenimini tamamlayan sanatçı 3 yıllık bir asistanlık döneminden sonra kendini tamamıyla sanata verdi. Halen yaşamını ve çalışmalarını ABD’nin Virginia eyaletinde devam ettiren sanatçı, 1991 yılından bu yana “Washington Society of Landscape Painters” derneğinin daimi üyesi olup, derneğin ABD içinde açılmış olan bütün sergilerine iştirak etmektedir 

 

Aynı zamanda gençlik yıllarında meşgul olduğu sırıkla yüksek atlamada Türkiye rekoru kıran Özışık, 50 yaşından sonra yerleştiği Amerika’da 1991 yılından bu yana yaşıyor. Resimlerinde duyduğu Türkiye özlemini dile getiren sanatçının seçkin eserleri arasında; Galata Kulesi, Haliç, Tünel, Beyoğlu, Boğaz manzaraları ağırlıkta yer alıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.