Türk tasarımının yeni sesleri ‘New York’ta yankılandı

Türk tasarımının yeni sesleri ‘New York’ta yankılandı

New York tasarım haftası kapsamında 17-20 Mayıs tarihleri arasında Terminal Stores adlı  tarihi bir ambar binasında düzenlenen ‘Wanted Design’ uluslararası tasarım fuarı başarı ile gerçekleşti. Fuara bu sene Türkiye, ilk defa The American Turkish Society (Amerikan Türk Cemiyeti- ATS) tarafından düzenlenen Tasarım: İstanbul-New York başlıklı toplu bir sergi gösterimi ile katıldı.

Söz konusu sergide ATSnin açık çağrısına yapılan basvurular arasından seçilen 9 tasarımcının ürünlerine yer verildi. Gaye Çevikel, Defne Koz, Ali Tayar, Ayşe Birsel ve Ferda Kolatan’dan oluşan jüri heyetinin yaptığı değerlendirme sonucunda sergide Umut Demirel’e ait mıknatıslı ayna; Can Yalman’a ait çay bardak seti; Koray Özgen’e ait kilim; Tamer Nakışçı’ya ait tabak seti; Erin Türkoğlu ve Melodi Bozkurt’a ait seramik masaüstü parçaları; Murat Koçyiğit ve Hande Akçaylı’nın “Pleat Box” adli seramik lambaları; ve Ali Bakova’ya ait karaf ve şarap bardağı setinin yer almasına karar verilmişti. Ayrıca Türk pavilyonunu tasarlayan ve kuran Değer Cengiz’in atık malzemenin geri dönüşümünden yapilan tabure seti ve Dilara Erbay’ın “Dilek Ağacı” adlı yemek enstalasyonu sergide gösterilen diğer objeler arasında yer aldı. 

ATS Yönetim Kurulu Başkanı Murat Köprülü “New York tasarım haftası kapsamında Türk tasarımcılarına ait ilk toplu serginin gösterilmesine öncülük ederek, New York’da ülkemize ait modern tasarımın en iyi örneklerinden bazılarını getirebilmekten kıvanç duymaktayız” şeklinde konuştu.

Ilk defa bu sene ülkemiz dahil olmak üzere, Porto Riko, Brezilya, Kanada, Fransa gibi ülkeler ile birlikte tasarım atölyelerinin de yer aldığı fuara toplam 80 değişik katılımcı olduğunu belirten Amerikan Türk Cemiyeti Program Direktörü Doğa Kayalar Polat, fuarın açılış gecesine 2,500 sanat severin akın ettiğini, dört gün süren fuara 10 bin ziyaretçinin katıldığını ifade etti.  Türk pavilyonunu açılış gecesi ziyaret eden isimler arasında tasarım dünyasının duayeni Karim Rashid, İngiliz tasarımcı Tom Dixon, Türkiye’nin ilk lüks tasarım markalarından Gaia&Gino’nun kurucusu Gaye Çevikel ve ATS Yönetim Kurulu Başkanı Murat Köprülü yer aldı.

Türk Kültür Vakfı ve Kültür Bakanlığımızın önemli desteğiyle gerçekleşen program kapsamında  Gaia & Gino markasının mimarı Gaye Çevikel’in tasarım ve stil editörü Melissa Feldman ile düzenlediği oturum ve şef Dilara Erbay ‘in The Guinea Pig Group adlı kokteyl içecek uzmanları ile ortak şovu yer alan yan etkinlikler arasındaydı.  Fuarı destekleyen diğer kurumlar arasında New York merkezli Sara Bengur Interiors, DADA Goldberg, J’adore Andy Photography, See-see Multimedia ve Istanbul’daki Armaggan Sanat ve Tasarım Galerisi yer aldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.