Türk sineması 3. kez Hollywood’da

Türk sineması 3. kez Hollywood’da

Türk Sineması, Yılmaz Erdo-ğan’ın yönettiği Kelebeğin Rüyası ile bu yıl bir kez daha Oscar’ın kapısından dönse de, Los Angeles’a gitmekten vazgeçmiyor.

Türkiye yapımı filmleri Amerikan sinemasının kalbi Hollywood’da buluşturan Los Angeles Türk Film Festivali’nin üçüncüsü bu yıl 6-9 Mart arasında gerçekleşecek. Festival, Türk sinemasının usta yönetmenlerini Amerikalı yapımcı ve sinemaseverler ile bir araya getirirken genç yeteneklere de Amerikan sinema dünyasından isimlerle tanışma fırsatı sunuyor.

Özellikle genç sinemacıların merakla beklediği Los Angeles Türk Film Festivali’nde yarışacak kısa filmler, geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Yarışmaya başvuran 201 film arasından seçilen 10 kısa filmin yönetmenleri, festival boyunca Los Angeles’ta misafir edilecek. Festivalde, ‘Avni Amca’ (Çiğdem Topaloğlu), ‘Birlikte’ (Barış Çorak), ‘Boş Köy’ (Hakan Hücüm), ‘Kafa’ (Koray Sevindi), ‘Kor’ (Cihan Sağlam), ‘Mama’ (Ahmet Bikiç), ‘Nefs’ (Aksel Bonfil), ‘Patika’ (Onur Yağız), ‘Şeref Dayı ve Gölgesi’ (Buğra Dedeoğlu) ile ‘Yolculuk’ (Nadim Güç) adlı filmler yarışacak. Yarışmacılar filmlerini Hollywood’un tarihi ‘Mısır Sineması’nda (Egyptian Theater) gösterme imkanı bulacak.

LOS ANGELES’TA ‘YOZGAT BLUES’

Festivalin kısa film yarışması dışında özellikle Amerikalı sinemaseverler tarafından ilgiyle takip edilen uzun metraj film gösterimlerinde yer alacak yapımlar da belli oldu. Geçtiğimiz yıl Kelebeğin Rüyası filmiyle açılış yapan festival, bu yıl Mahmut Fazıl Coşkun’un yönettiği ‘Yozgat Blues’ filmiyle açılacak. Bu bölümdeki diğer filmler ise Atalay Taşdiken’in yönettiği ‘Meryem’, Hakkı Kurtuluş ile Melik Saraçoğlu imzalı ‘Gözümün Nuru’, Onur Ünlü’nün bol ödüllü filmi ‘Sen Aydınlatırsın Geceyi’, aynı zamanda festivalin jüri başkanlığını yapacak Derviş Zaim’in filmi ‘Devir’ ve Türkiye’de bu hafta gösterime giren Reha Erdem’in son filmi ‘Şarkı Söyleyen Kadınlar’ yer alıyor.

3. Los Angeles Türk Film Festi-vali’nin yönetmen konukları arasında Derviş Zaim, Atalay Taşdiken, Hakkı Kurtuluş, Melik Saraçoğlu, Mahmut Fazıl Coşkun ve Reha Erdem yer alıyor. Sunuculuğunu oyuncu Mete Horozoğlu’nun üstlendiği festivalin danışman kurulunda ise Semih Kaplanoğlu, Barbara Boyle, Belçim Bilgin, Kathy Smith, Alin Taşçıyan, Elvis Mitchell ve Rahman Altın bulunuyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.