Taxim Square grubu, Boston’da dinleyicilerden tam not aldı

Taxim Square grubu, Boston’da dinleyicilerden tam not aldı

Boston Türk Film ve Müzik Festivali’nde, Berklee Müzik Okulu’nda eğitim gören gençlerden oluşan Taxim Square grubunun konseri, dinleyicilerin büyük beğenisini kazandı.

    

Performanslarıyla dinleyicilere müzik ziyafeti yaşatan grup, konser bitiminde coşkuyla ayakta alkışlandı.

    

Boston’da genç besteci, aranjör ve flüt satançısı Burak Beşir tarafından 2009’da kurulan Taxim Square grubu, solist Burcu Güleç, piyanist ve besteci Utar Dündarartun, bas gitarist Galen Gregory Willet ve vurmalı çalgılarda Akın Orbay’dan oluşuyor.

    

Grup üyelerinin klasik müzikten caza, kompozisyondan aranjmana uzanan farklı geçmişleri nedeniyle grubun repertuvarı da zengin bir yelpazeye yayılıyor ve Türk müziğini folk, pop ve caz formlarında sunuyor. Konser programında ünlü Türk filmlerinin müziklerinden örnekler de sunan Taxim Square, dinleyicilerden tam not aldı.

    

Festival direktörü Erkut Gömülü, konser öncesinde yaptığı konuşmada, Boston’da hayatını kaybedenler için dinleyicileri bir dakikalık saygı duruşuna davet etti ve Bostonlıların bu trajedinin üstesinden gelecek güce ve kararlılığa sahip olduğunu söyledi.

    

Konseri erteleyip ertelememek konusunda son ana kadar kararsız kaldıklarını ancak daha sonra konseri yapmaya karar verdiklerini belirten Gömülü, müzikseverlere konsere geniş katılımla dayanışma gösterdikleri için teşekkür etti.

    

Boston Türk Film ve Müzik Festivali’nin müzik programı 2006 yılından beri çağdaş Türk sanatçılarının çeşitli formlardaki özgün programlarını geniş bir yelpazede sunuyor ve Türk sanatçıları Amerikalı müzikseverlerle buluşturuyor. Festivalin ana sponsorluğunu Turkish Cultural Foundation, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türk Hava Yolları yapıyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.