Tarantino sinemadan tiyatroya geçiyor

Tarantino sinemadan tiyatroya geçiyor

Oscarlı yönetmen ve senarist Quentin Tarantino, önceki gün katıldığı Santa Monica sinema etkinliğinde, hayranlarını üzecek bir haber verdi.

“İnsanların sizi, sahnelerden kovmasına izin vermeden emekli olmayı daha doğru buluyorum” diyerek, 10’uncu filminin çekimlerini tamamladıktan sonra, sinemaya veda edeceğini duyurdu.

Sinemayı bırakmayı düşünmenin kendisini rahatlattığını anlatan yönetmen, “Emekli olunca tiyatro oyunları ve kitap yazacağım” şeklinde konuştu

Kariyerine,90’larda bağımsız bir sinemacı olarak başlayan Tarantino, 1992’de otoriteler tarafından, ‘Gelmiş geçmiş en iyi bağımsız yapım’ olarak belirlenen ve hâlâ sinema tarihinin klasik ve kült filmlerinden biri olan Rezervoir Dogs ile büyük bir çıkış yakalamayı başardı.

İki yıl sonra çekeceği, Pulp Fiction ise, Tarantino’yu, yaşayan en iyi yönetmenler listesine adını altın harflerle yazdırmasını sağlayacaktı. Ucuz Roman, sinema eleştirmenleri tarafından, 1983- 2008 yılları arasındaki, son 25 Yılın En İyi Film’i seçilecekti.

Başrollerinde John Travolta ve Uma Thurman gibi yıldızların olduğu film, ayrıca 1994’te Cannes Film Festivali’nden Altın Palmiye Ödülü’ne layık görülecekti.

Çektiği her filmin senaryosunda imzası bulunan Tarantino, bundan sonraki yıllarda çekeceği Jackie Brown, Kill Bill gibi filmlerde de büyük yankı uyandırarak, aralarında En İyi Film Oscarı’nında olduğu birçok ödülü kucaklayacaktı.

Ödül listesi bir hayli kalabalık olan Tarantino’nun, Pulp Fiction ve Django Unchained ile En İyi Senaryo Oscarı, Bafta ve Golden Globe gibi prestijli ödülleri bulunuyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.