Steve Jobs sadece hikaye anlatıcısıydı

Steve Jobs sadece hikaye anlatıcısıydı

Sinema endüstrisindeki pek çok eleştirmenin ‘dünyanın en iyilerinden’ biri olarak gösterdiği Amerikalı belgesel yönetmeni Alex Gibney, Apple’ın merhum CEO’su Steve Jobs hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Gibney, Scientology tarikatı hakkında çektiği Going Silence ile Sundance Film Festivali’nde boy gösteren belgesel filmiyle tarikat tarihinin köklerine kadar inmeyi başarmış, pek çok gerçeği ortaya çıkarmıştı.

Başta Scientology üyeleri olmak üzere çoğu kesim tarafından eleştiriler alan Oscar Ödüllü yönetmen, sıradaki projesinin Steve Jobs olduğunu açıkladı.

Gibney, belgesel için araştırmalara devam ettiği sıralarda Apple şirketinin kapısını çaldığını fakat çalışanların son derece kaba ve ukala olduklarını belirtti. Şirketten tek bir kişinin dahi belgeselde yer almadığını, bunun üzerine Jobs’un yakın çevresindeki 50 kişiyle yapılan röportajlar sayesinde filmin tamamlanabildiğini söyledi.

Sizi Jobs hikâyesine çeken şey neydi sorusuna, “Jobs’un yaşamöyküsünün kapsamlı bir şekilde anlatıldığı Walter Isaacson kitabı ve yine Jobs hakkındaki pek çok film bana ilham verdi. Fakat benim bu belgeseldeki niyetim, Jobs’un değer yargılarının neler olduklarının peşinden gitmekti” dedi.

Belgeselin diğer Jobs filmlerinden ayrılan kısmının, eski Ceo’nun bugüne dek bilinmeyen ve oldukça kritik sayılabilecek yanlarının ortaya çıkması olduğunu sözlerine ekledi.

Gibney, ‘kritik’ olarak nitelediği hikâyeye örnek olarak şu ifadelere yer verdi; “ Bende tüm dünya gibi Steve Jobs’un bir mucit olduğunu düşünüyordum ta ki bu belgeseli yapana kadar. Şimdi, Jobs’un yalnızca çalışanlarını iyi motive etmeyi başaran güçlü bir lider ve hikâye anlatıcısı olarak görüyorum. Belgeseli izleyen herkes ne demek istediğimi anlayacak. Üstelik Jobs’un anlattığı hikâyelerin bir çoğu gerçek bile değildi.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.