Sadie Frost Mirror’ı mahkum ettirdi

Sadie Frost Mirror’ı mahkum ettirdi

İngiltere, son günlerde ünlü oyuncu Sadie Frost’un Mirror gazetesine açtığı davayı konuşuyor.

Telefon konuşmaları magazin gazetelerine servis edilen İngiltere’nin en popüler yüzlerinden oyuncu ve modacı Sadie Frost, annesi de dâhil olmak üzere tüm aile üyelerinden ‘gizlilik anlaşması’ imzalamalarını istemiş.

Yüksek Mahkeme’de ifade veren Frost, hakkında magazin gazetelerinde çıkan haberlerin kaynağını bilmediğini ve özel hayatının tamamen deşifre edildiğini ifade etti.

İngiliz Daily Mirror gazetesini yayınlayan Mirror Grubu, Frost’un telesekreterini hack’ledikten sonra 2003 ile 2006 yılları arasında oyuncu hakkında 27 ayrı haber yapmıştı. Ünlü yıldız Mirror’ın, kendisi hakkında araştırma yapmak için özel detektif tutmasının, 35 ayrı fatura ile ortaya çıkmasından dolayıysa “şoke olduğunu” ifade etti.

Frost, hakkındaki bilgilerin sızdırılmasından ise eski eşi aktör Jude Law’ı sorumlu tutuyor. Frost, eski eşinin, kendisini hakkında bilgi sızdırmakla suçladığını ve boşanmalarının en önemli sebebinin de bu olduğunu ifade ederek, Law’ın kendisinden intikam almış olabileceği imasında bulundu.

Dracula and Love ile Honor and Obey filmlerinin yıldız oyuncularından Sadie Frost, 1999’dan beri çocukluk arkadaşı Jemima French ile birlikte Frost, French adlı bir moda markasının ortağı konumunda.

Öte yandan, Yüksek Mahkeme’ye telefon dinlemeyle ilgili ifade veren Mirror gazetesi eski çalışanı, gazeteci James Hipwell, telefon dinlemelerinin, eskiden mensubu olduğu basın grubunda çok yaygın olduğunu ve bundan dolayı kimsenin ahlâkî bir sorumluluk duymadığını söyledi.

Hipwell, telefon dinleme skandalının kurbanlarından birinin de eski BBC Kreatif Direktörü Alan Yentob olduğunu ifade etti. Gazetenin eski ekonomi editörlerinden Hipwell, 2005’de yasadışı hisse senedi alım satımından suçlu bulunarak, altı ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

İfadelerden sonra karar veren Yüksek Mahkeme, Mirror’ın, sekiz ünlü kişiye tazminat ödemesi gerektiğine hükmetti. Tazminat ödenecek isimler arasında Sadie Frost, Alan Yentob, dizi yıldızları Shane Richie, Shobna Gulati ve Lucy Taggart ile eski futbolcu Paul Gascoigne, TV yapımcısı Robert Ashworth ve uçuş görevlisi Lauren Alcorn var.

Ünlülerin telefonlarını dinleyerek haber yapan Mirror’ın sahibi olduğu Trinity Mirror gazetesi, telefonlarını dinlediği bütün kurbanlardan açıkça özür dilemişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.