Rusya’da Savaş ve Barış maratonu

Rusya’da Savaş ve Barış maratonu

Rusya’da devlet televizyonu, Rusların ünlü yazarı Lev Tolstoy’un dünyaca ünlü başyapıtlarından olan Savaş ve Barış adlı eseri için bir okuma maratonu düzenliyor.

Maratona katılacak bin 300’den fazla kişi sesli olarak 60 saat boyunca Savaş ve Barış’ı okuyacak. Maraton, TV’den, internetten ve radyodan da canlı yayınlanacak.

Ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Alisa Freindlih tarafından başlatılan maratonda Rusya’nın daha önce çeşitli ve ilginç yerlerinde kaydedilmiş sesli okumalar da yayınlanacak. Organizasyonu Tolstoy’un torununun torunu tarafından gerçekleştirilen maratonda St. Petersburg’daki Kış Sarayı’ndan Arktik adalarda, doğalgaz tesislerinde çalışan işçilerden kozmonotlara kadar çeşitli yerlerde yapılmış birçok okuma gösterilecek.

Organizasyon, bugün okuyucuların dört ciltlik eserin ilk iki cildini okumasıyla başlayacak. Etkinlik dört gün sürecek.

Etkinliğe katılacaklar arasında Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan Sergey Volkov ve Fransız aktris Fanny Ardant da yer alıyor. Fanny Ardant, ünlü romanda yer alan ve Napoloyon’un St. Petersburg’daki savaşlarını ile elit Fransız toplumunun anlatıldığı Fransızca pasajları okuyacak.

Maraton, İnternet’ten voinaimir.com adresinden de takip edilebilecek.

1869’da basılan Savaş ve Barış, Rus ve dünya edebiyatının en büyük edebiyat eserlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.