Rusya ünlü oyuncuyu vatandaşlığına aldı

Rusya ünlü oyuncuyu vatandaşlığına aldı

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, ‘zengin vergisi’ ödememek için Fransa’yı terkeden ve Fransız vatandaşlığından çıkma tehdidinde bulunan ünlü sinema oyuncusu Gérard Depardieu’ye Rus vatandaşlığı verdi. Vergiden kaçan ünlü oyuncunun Rus vatandaşlığına geçmesi ise dünya genelinde yankı buldu.

Fransız hükümetinin zenginlerden fazla vergi almasına tepki olarak geçen ay Fransa sınırına yakın bir Belçika kasabasına taşındığında Depardieu için Putin, kendisini Rusya’ya kabul edebileceklerini duyumuştu. Devlet Başkanı Vladimir Putin daha önce, “Gérard gerçekten Rusya’da oturma iznine ya da Rus vatandaşlığına sahip olmak istiyorsa bizce bu konu, olumlu bir şekilde hallolmuştur” şeklinde konuşmuştu.

 

Putin ile Depardieu arasında sıkı dostluk olduğu yolunda iddialarda var. Putin, Depardieu için, “dostum ve iş adamı” diye aralarındaki yakınlığı ifade ediyor.


Kremlin’in internet sayfasında yer alan haberde, Putin’in Depardieu’ye vatandaşlık verdiğine ilişkin kararnameyi imzaladığı duyuruldu. Açıklamada kullanılan ifadelerden, 63 yaşındaki sinema oyuncusunun Rus vatandaşlığı için başvuruda bulunmuş olduğu anlaşılıyor.

 

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın 1 milyon eurodan fazla kazananlardan % 75 vergi alma planları, geçen ay Fransız Anayasa Konseyi’nce engellendi; ancak Hollande, “varlıklılardan daha fazla vergi alınması için yasa önerisini değiştirerek yeniden gündeme getireceklerini” açıkladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.