Rekor tablo Katar’a satılmış

Rekor tablo Katar’a satılmış

Geçen Şubat ayında 300 milyon dolara satılarak rekor kıran ünlü Fransız empresyonist ressam Gauguin’in 1892’de yaptığı ünlü Nafea Faa Ipoipo /Ne Zaman Evleneceksin adlı tablosunun Katar Müzesi’ne satıldığı kesinleşti.

Madrid’deki Museo Reina Sofia adlı müzeye sergilenmesi için ödünç verilen tablo ile ilgili müzenin yaptığı basın açıklamasında, “Nafea Faa Ipoipo, Katar Müzesi yetkilileri tarafından, yakın zamanda İsviçre’deki Rudolf Staechelin koleksiyonundan 300 milyon dolardan fazla bir fiyata satın alınmıştır” denildi.

Tablo, Şubat 2015’de, şimdiye kadar bir sanat eserine ödenen en yüksek fiyat olan 300 milyon dolara İsviçreli koleksiyoncu Staechelin’den satın alınmış, ancak alıcının kimliği gizli kalmıştı.

Katar Müzesi’nin 2011’de de bir başka ünlü Fransız empresyonist ressam Cézanne’ın 1893 tarihli İskambil Oynayanlar tablosunu 250 milyon dolara satın aldığı iddia edilmiş, ancak doğrulamamıştı.

Picasso’nun 12 Mayıs’ta Christie’s müzayede evinde satılan 1955 tarihli Les Femmes d’Alger, Version O tablosu ise bir müzayedede verilen en yüksek değer olan 179 milyon dolara satılmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.