Picasso’nun atölyesi yıkılıyor

Picasso’nun atölyesi yıkılıyor

Picasso’nun ünlü seramik çalışmalarını yaptığı, Güney Fransa’daki atölyesinin harabeye döndüğü ve yıkılmak üzere olduğu belirtildi. Sanatçının, şimdilerde, müzayedelerde yüksek fiyatlara satılan seramik eserleri 1947 ile 1971 yılları arasında bu atölyede yapılmıştı.

Yıkılmak üzere olan atölyede yapılan ve 543 parçadan oluşan Maduro koleksiyonuysa 2012’de düzenlenen müzayedede yaklaşık 12 milyon 500 bin dolara alıcı bulmuştu.

Ressamın, 1952’de yıldızının parlamasına neden olan, Fransa’nın Vallauris kentindeki La Guerre et La Paix adlı freskini yaptığı atölyeyse bugün Picasso Müzesi olarak kullanılıyor. Uzman ve sanatseverler, Picasso’nun önemli çalışmalarına imza attığı atölyesinin de, bu tür bir kültür merkezine dönüştürülmesini istiyor.

Atölyenin, Picasso’nun bıraktığı gibi durduğuna dikkat çeken müze yetkilisi Yves Peltier, “Sanatçı öldükten sonra atölyeye kimse dokunmamış. Aletler, fırçalar, mobilyalar bile olduğu gibi duruyor” ifadelerini kullandı. Picasso’nun, hayattayken bu atölyede Henri Matisse, Victor Brauner ve Marc Chagall gibi sanatçılar tarafından ziyaret edildiğini dile getiren Peltier, “Yıkılmak üzere olan bu harabe, aslında önemli bir sanat ve kültür mirası niteliğinde. Bir an önce kurtarılması gerekiyor” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.