Picasso tarihi rekoru kıracak mı?

Picasso tarihi rekoru kıracak mı?

Dünyanın sayılı açık artırma aracılarından Christie’s müzayede evi, ünlü ressam Picasso’nun Les femmes d’Alger/ Version O adlı tablosunu açık artırma tarihinin en pahalı tablosu yapmaya hazırlanıyor.

İlk kez 1997’de beklenen fiyatının üç katına satılan eser, şimdi 140 milyon dolar fiyatla tüm zamanların en pahalı açık artırma başlangıç fiyatıyla alıcı bularak tarihe geçecek.

Tablo, açık artırmaya çıkmadan önce New York, Londra, ve Hong Kong başta olmak üzere dünyanın büyük şehirlerini dolaşacak.

Christie’s Global Başkanı Jussi Pylkkanen, “Les femmes d’Alger‘den daha ikon olmuş bir tablo yok” derken, koleksiyoncuların bu eserin müzayedeye çıkmasını dört gözle beklediklerini ifade etti.

Pablo Picasso, 19’uncu yüzyılın ünlü empresyonist ressamı Eugene Delacroix’nın aynı adlı Les femmes d’Alger tablosu için Aralık 1954’den Şubat 1955’e kadar A’dan O’ya kadar sıralanan 15 değişik versiyon yapmış ve bunları söz konusu resim serisine başlamadan kısa süre önce ölen arkadaşı ve en yakın rakibi Henri Matisse’e “ağıt” olarak adamıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.