Oscar’ın ilk favorisi belli oldu

Oscar’ın ilk favorisi belli oldu

Başrollerinde Julianne Moore, Alec Baldwin ve Kristen Stewart gibi yıldız oyuncuların yer aldığı Still Alice filminin, 2015 Oscar töreninde “En İyi Film” kategorisine aday olduğu açıklandı.

Yönetmenliğini ödüllü isimler Wash Westmoreland ve Richard Glatzer’in üstlendiği Still Alice, prömiyerini Toronto Film Festival’inde yapmış ve olumlu övgülerle almıştı.

Film, Harvard Üniversitesi profesörü olan Alice Howland’la ( Julianne Moore) ile kocası John Howland ( Alec Baldwin)’in mutlu evliliklerinin, Alice’in Alzhaimer hastalığına yakalanmasıyla birlikte verdikleri mücadeleyi konu alıyor.

Moore’un, Alice rolünde devleştiği ve kariyerinin en iyi filmini çevirdiğini dile getiren eleştirmenler, ünlü aktristin En iyi Kadın Oyuncu Oscar’ını da kucaklayacağını düşünüyor.

Film, Amerikalı yazar Lisa Genova’nın aynı adlı romanından uyarlanarak beyazperdeye aktarıldı. Genova’nın ilk romanı olan Still Alice, 2009’da basıldı ve 40 hafta boyunca New York Times Bestseller listesinin zirvesinde kalmayı başardı. Roman 20 dile çevrilerek, 30 ülkede yayımlandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.