Oscar’dan renkli mesaj

Oscar’dan renkli mesaj

Hollywood 15 gündür ‘Oscar siyahlara karşı ırkçılık mı yapıyor?’ tartışmasıyla çalkalanıyor. Bu seneki adaylar arasında siyah sanatçıların azınlıkta olması, töreni boykot etme gündemini doğurmuştu.

Akademi Ödülleri ise bu seneki törende görev alacak isimleri açıklayarak “Çeşitliliğe yer veriyoruz” mesajı verdi.

Bu yıl 28 Şubat’ta düzenlenecek törenin sunuculuğunu siyah komedyen Chris Rock’ın yapacağı biliniyordu. BBC’nin haberine göre Akademi, törende Benicio del Toro, Whoopi Goldberg ve Kevin Hart gibi farklı etnik kökenlerden gelen yıldızların da görev alacağını duyurdu. Verilen mesajda ise “Bu sanatçıların her biri Oscar sahnesine mükemmel bir farklılık unsuru katıyor” denildi.

Törende yer alacak diğer isimler arasında Tina Fey, Ryan Gosling, Lady Gaga, Sam Smith, Charlize Theron, Jacob Tremblay, The Weeknd ve Pharrell Williams var.

Oscar yapımcıları David Hill ve Reginald Hudlin tarafından yapılan açıklamada “Bu isimler, insanların deneyimiyle ilgili öykülerin ne kadar heyecan verici şekillerde paylaşılabileceğini temsil ediyor. Bu kutlamanın bir parçası olmalarından gurur duyuyoruz” denildi.

Tartışma, ABD’li yönetmen Spike Lee ve aktris Jada Pinkett Smith’in Oscar ödül törenini, adayların çoğu beyaz olduğu için boykot edip törene katılmayacaklarını duyurmasıyla başlamıştı. Aralarında George Clooney, Kate Winslet, Will Smith gibi isimlerin de bulunduğu bir grup Hollywood yıldızı da ikilinin, Oscar’ın ‘bembeyaz’ oluşuna dair çıkışını desteklemişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.