Oscar törenlerinin yapıldığı salonun adı değişti

Oscar törenlerinin yapıldığı salonun adı değişti

Oscar ödüllerinin dağıtıldığı salonun adı ”Dolby Theatre” olarak değişti.
        
Dünyanın en önemli film ödüllerinden kabul edilen Oscarlar, yine aynı salonda dağıtılacak, ancak salonun adı bundan sonra Dolby Theatre olacak.
    
Dolby, 2002 yılından bu yana ödül törenine ev sahipliği yapan 3 bin 400 koltuk kapasiteli tiyatro binasının sahibi olan CIM Group ile 20 yıllık anlaşma imzaladı.
    
Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi ise ödül törenlerini 20 yıl boyunca aynı salonda yapmak için grup ile yeni bir anlaşmaya imza attı.
        
Akademi Başkanı Tom Sherak, yönetim kurulunun CIM Group ile yeni bir anlaşma yapmaktan son derece mutlu olduğunu söyledi.
    
Sherak, Dolby’nin mükemmellik anlamına geldiğini ve ödül töreninin Dolby’nin adının taşıyacak salonda yapılmasından onur duyduklarını belirtti.
    
47 yıldır ses teknolojileri üreten Dolby, tiyatro binasını şirketin şimdiki ve gelecekteki teknolojilerini tanıtmak için kullanacağını ve bu yaz salonun ses sisteminin değiştirileceğini açıkladı.
    
Ödüllerin dağıtıldığı salon, 1999 yılında CIM Group ve Kodak arasında imzalanan anlaşma uyarınca Kodak Theatre adını taşıyordu.
    
133 yıllık tarihe sahip Kodak firması, fotoğraf makineleri piyasasında rakiplerinin gerisinde kalınca iflas koruma başvurusunda bulunmuş ve daha karlı alanlarda yoğunlaşmak üzere dijital kamera üretimine son vermişti.
    
Mahkeme, 16 Şubat’ta Akademi ile 2000 yılında imzaladığı 20 yıllık ve 74 milyon dolarlık sponsorluk anlaşmasını bitirmek isteyen Kodak’a izin vermişti. Kodak, tiyatro salonunun isim hakkına sahip olmak için yıllık 3,6 milyon dolar ödüyordu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.