Orwell Ödülleri’nin adayları açıklandı

Orwell Ödülleri’nin adayları açıklandı

Siyasal edebiyat alanında İngiltere’nin en prestijli ödüllerinden, ünlü kurgu yazarı George Orwell adına kurulan Orwell Ödülleri’nin 2015 adayları açıklandı.

Kitap ödüllerine aday gösterilen dört siyasal yazar, ilk kez aday oluyor.

Adaylar arasında, ölümünden sonra cinsel tacizleri ortaya çıkan ünlü İngiliz sunucu Jimmy Saville hakkındaki, The Real Saville adlı biyografiyi yazarak tacizcinin ölümünden önceki samimi ifadelerini yayınlayan Dan Davies, İngiliz gazetecilerin telefon dinleme skandalını ortaya çıkartan Guardian muhabiri Nick Davies ve eski Britanya Dışişleri Bakanı John Campbell’in biyografisini yazan Roy Jenkins, dikkat çekiyor.

Gazetecilik ödüllerinde Economist yazarı Rosie Blau ve Middle East yazarı David Gardner öne çıkıyor.

Adaylar arasında Bangladeş asıllı genç yazar Zia Haider Rahman da var.

Orwell ödülüne başvuran yüzlerce aday arasından, 12 kitap yazarı, 15 gazeteci ve 14 sosyal konular yazarı seçildi. Ödüle aday kitap yazarları arasında; Jamie Bartlett, John Campbell, Rana Dasgupta, Dan Davies, Nick Davies, Robert Ford ve Matthew Goodwin, Zia Haider Rahman, David Kynaston, Louisa Lim, David Marquand, James Meek, Lara Pawson bulunuyor.

Gazetecilik ödüllerine ise Ian Birrell, Rosie Blau, Martin Chulov, David Gardner, Anthony Loyd, James Meek, Suzanne Moore, Rebecca Omonira-Oyekanmi, Melanie Phillips, David Pilling, Steve Richards, Mary Riddell, Peter Ross, Clare Sambrook, Kim Sengupta aday gösterildi.

İngiltere’nin sosyal sorunları üzerine yazan adaylar ise şöyle: George Arbuthnott, Lucy Bannerman, Michael Buchanan ve Andy McNicoll, Aditya Chakrabortty ve Guardian ekibi, Steve Connor, Edward Docx, Alison Holt, Nick Mathiason, Lindsay Pantry, Lindsay Poulton ve Guardian ekibi, Randeep Ramesh, Louise Tickle, Times ekibi, Mark Townsend.

Kitap yazarları jürisi, Claire Armitstead, Gillian Slovo ve Tony Wright’dan oluşurken, Gazetecilik jürisine Yasmin Alibhai-Brown, Stewart Purvis ve Caroline Thomson; sosyal konular yazarları jürisine de Anushka Asthana, Richard Sambrook, Nicholas Timmins ve Julia Unwin seçildi.

İlk üç yazarın 3000’er pound kazanacağı Orwell ödülleri, 21 Mayıs’taki törenlerde açıklanacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.