Örümcek Adam’dan Batman’e tüm çizgi film karakterleri Rusya’da

Örümcek Adam’dan Batman’e tüm çizgi film karakterleri Rusya’da

Dünyaca ünlü çizgi film, sinema ve oyun kahramanları Uluslararası Starcon Festivali çerçevesinde St. Petersburg’da Rus hayranlarıyla bir araya geldi.

St. Petersburg şehrindeki Lenexpo Fuar Merkezi’nde düzenlenen festivale vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. İçeri girebilmek için yüzlerce kişi kapı önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Erkenden içeri girmeyi başaranlar Batman, Örümcek Adam ve Herkül gibi kahramanlarla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadı.

Katılımcılar hem “Kızma birader” ve “Amiral battı” gibi oyunları hem de çeşitli bilgisayar oyunlarını bir arada oynama zevkini yaşadı. Kurulan savaş alanında tarihi figürleri inceleyen ziyaretçiler hedefleri okla vururken son teknoloji hayranları ise canlı Counter-Strike oynama şansı buldu. Festivale annesiyle birlikte gelen Roma Nikitin, The Hobbit filmindeki Bilbo Baggins’in hayranı olduğunu söyledi. Şimdiye kadar filmin bütün kitaplarını okuduğunu ifade eden Nikitin, festivale katılmaktan oldukça mutlu olduğunu belirtti. Moskova’dan gelen Saşa ise fuar alanında son dönemin ünlü sinema yapıtı Malefiz ve Marvel kahramanı Loki kostümlerini beğendiğini söyledi. Saşa, “Festivalden oldukça memnun kaldım. Hepsi hoşuma gitti.” dedi. Programla ilgili bilgi veren Starcon organizatörlerinden Nikita Studilov, festivalin bu sene 15. kez düzenlendiğini söyledi. Etkinliğin 300 kişiyle başladığını dile getiren Studilov, aralarına katılan yeni arkadaşlarının desteğiyle festivale dönüştürdüklerini anlattı. Organizasyonun temel amacının komedi ve bilimkurgu severleri tek bir çatı altında buluşturmak olduğunu kaydeden Studilov, “Festivali yılda 10-15 bin kişi ziyaret ediyor. 400’den fazla Anime ve Manga karakterlerinin taklit edildiği kostüm sanatı oyuncusu bulunuyor. Bu da, BDT bölgesindeki en yüksek sayı.” diye konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.