Norah Jones’un dünyaca ünlü müzisyen babası öldü

Norah Jones’un dünyaca ünlü müzisyen babası öldü

Güney Asya müziğinin dünyaca ünlü ismi sitar virtüözü Ravi Shankar hayata veda etti. Caz sanatçısı Norah Jones’un da babası olan Shankar, Hindistan’ın dünyaya kazandırdığı en büyük sanatçı olarak tanınıyordu.

Tedavi gördüğü San Diego şehrindeki hastanede 92 yaşında hayata gözlerini yuman Ravi Shankar, kendi ismi ile de bir hayır vakfı kurmuştu. Sanatçının ailesi geçen hafta ameliyat olduğunu fakat doktorların tüm çabalarına rağmen bu ameliyatı atlatamadığını belirtti.

Müzik hayatı boyunca tam üç defa Grammy ödülüne layık görülen Ravi Shankar, Hint müziğini dünyaya tanıtan sanatçı olarak isim yaptı. Shankar’dan bir dönem sitar dersi alan Beattles üyesi George Harrison da, “Dünya müziğinin babası” diye nitelendirmişti. Shankar 2013 yılı için de “The Living Room Sessions Part 1” adlı albümü ile “Yılın en iyi dünya müziği albümü” dalında Grammy ödülüne aday gösterilmişti. Sanatçının kızı Anoushka Shankar da aynı dalda ödüle aday gösterildi.

Sanat dünyasında farklı bir yere sahip olan Shankar’ın ölümü siyasileri de üzdü. Hindistan Başbakanı Manmohan Singh, sanatçının ölümünü Hindistan’ın kutsal değerlerinden birinin kaybı olarak niteledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.