New York’un kurtarıcısı Ninja Kaplumbağalar

New York’un kurtarıcısı Ninja Kaplumbağalar

Süper kahraman filmlerinin oldukça popüler olduğu ve gişede rekorlar kırdığı bir dönemde özellikle 1990’larda popüler olmuş olan Ninja Kaplumbağalar’ın yeniden beyaz perdeye döneceğini tahmin etmek zor değildi.

1990, 1991 ve 1993’te çekilen üç filmin ardında seri genelde çizgi film olarak devam etse de Nickelodeon ve Michael Bay birlikte yeniden bir Ninja Kaplumbağa filmi çekmeye karar verdi. Özellikle yeni kuşak çocukların ve gençlerin hoşlanacağı düşünülen Teenage Mutant Ninja Turtles yine New York’ta geçiyor.

Ayak klanı isimli bir suç çetesi New York’ta terör estirmektedir ve polis bu gruba karşı çaresiz kalmış gibidir. Kanal 6 televizyonu muhabiri April O’Neil (Megan Fox) bu konuda haber yapmak isteyen genç bir gazetecidir ancak patronu Bernadette (Whoopi Goldberg) ona izin vermez.

Bir akşam April eve dönerken klanın yaptığı soyguna tanık olur. Neler olduğunu anlamak için olay yerine gittiğinde birinin soygunu önlediğini görür. Ancak elinde bu durumla ilgili bir delil yoktur. Klan’ın lideri Shredder (Tohoru Masamune) ise kendilerine karşı gelen bu kişinin bulunmasını emreder. Bir akşam New York metrosunda klanın yolcuları rehin aldığını gören April olay yerine gider. Kısa zaman sonra dört kaplumbağanın klanı durdurduğunu görür.

April kaplumbağaları bir apartmanın çatısına kadar takip eder. Ancak onların fotoğrafını çekerken fark edilir. Kaplumbağalar kendileri hakkında konuşmamasını ister ve fotoğrafı silerler. April kısa bir süre sonra kaplumbağaların nereden gelmiş olabileceğini tahmin eder.

Teenage Mutant Ninja Turtles geçmiş yıllardaki filmlere nazaran çok az daha komik gibi ancak kesinlikle iyi bir yapım değil. Öncelikle senaryoda pek çok aksaklık var. Ayrıca filmin ilerleyişi ve olayların gelişimi seyirciye bir eksiklik duygusu hissi veriyor.

Bu eksikliğin en büyük nedeni eğlenceli bir film yapmaya çalışan yapımcıların dramatik öğeleri gözden kaçırmış olması. Gerçi kaplumbağaların birbirlerine olan bağlılığına yer verilmiş ama bu çok havada kalmış.

Serinin ilk üç filmindeki ninja kaplumbağalara göre bu filmdeki kaplumbağalar daha büyük ve daha inandırıcı. Bunda da gelişen görsel efektlerin etkisi yadsınamaz tabii. Fakat buna karşın kaplumbağaların karakterleri sönük kalmış. Ayrıca yeniden tasarlanan Shredder da yeni zırhıyla azılı bir kötü olmaktan çok İsviçre çakısına benziyor.

Teenage Mutant Ninja Turtles gişede istenilen başarıyı yakalar mı bilinmez ancak her ihtimale karşı ikinci filme temel olması için kimi sahneler filme eklenmiş.

Kimi efektleri dışında eski filmlerden daha kötü olan yeni Teenage Mutant Ninja Turtles serinin hayranlarını hayal kırıklığına uğratacaktır.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.