New York Filarmoni Orkestrası Avrupa Turnesi’ne İzmir’den başladı

New York Filarmoni Orkestrası Avrupa Turnesi’ne İzmir’den başladı

Uluslararası İzmir Festivali kapsamında İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV) organizasyonuyla İzmir’e gelen New York Filarmoni Orkestrası, Avrupa Turnesi’ne İzmir’de verdiği konserle başladı.


171 yıllık geçmişiyle klasik müzik dünyasının en eski ve prestijli orkestralarından olan New York Filarmoni, 16 gün içinde 9 kentte vereceği Avrupa turnesine İzmir konseriyle başladı. Orkestra’nın müzik direktörü ve şefi Alan Gilbert yönetiminde İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde konser veren grubun solistliğini piyanist Emmanuel Ax yaptı.


Biletleri haftalar öncesinden tükenen New York Filarmoni Orkestrası konserinde, bilet bulamayanlar için Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi önünde dev ekran kuruldu. Bilet bulamayanlar konseri dev ekrandan takip etti. İki bölümden oluşan konserin ilk bölümünde solist Ax, Mozart’ın 25. piyano konçertosunu çaldı, konserin ikinci bölümünde ise orkestra Bruckner’in 3. senfonisini yorumladı. Konseri, aralarında Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone’nin de bulunduğu çok sayıda sanatsever izledi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.