Netflix’ten riskli karar

Netflix’ten riskli karar

Amerikan internet televizyonu kanalı Netflix’in, dağıtımcı firma Epix ile sözleşmesinin yenilenmemesi üzerine aralarında Açlık Oyunları ve Transformers‘ın da bulunduğu binlerce film yayın programından kaldırıldı.

Dünyada 60 milyondan fazla abonesi bulunan Netflix’in Epix ile sözleşmesinin değerinin 1 milyar doları bulduğu belirtiliyor.

Netflix’in bu kararının daha fazla orijinal içerik için aldığı belirtiliyor. Netflix kendi dizilerini, filmlerini ve belgesellerini çekmeye başlamıştı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Netflix, Epix sözleşmesinin yenilenmemesiyle birlikte oldukça fazla sayıda yeni filmin yayından kalktığını ancak bu filmlerin internette çok kolay bulunduğunu kaydetti. Buna karşın kendilerinin kullanıcılarına daha fazla özgün içerik sağlamak amacıyla çalışacağı kaydedildi.

Netflix’in bu hareketinin kullanıcı datalarının dikkatlice incelenmesiyle alındığı sanılıyor. Öte yandan Netflix Disney ile yeni bir anlaşma yaptı ve bu sayede Disney’in Marvel’ın ve Lucas Film’in yayın haklarını elinde tutuyor.

Epix ise Netflix’in en büyük rakiplerinden Hulu ile anlaştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.