NBA’de Ankara rüzgarı esecek

NBA’de Ankara rüzgarı esecek

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin dünyaca ünlü halk oyunları grubu FOMGET, ABD Basketbol Ligi NBA’da Brooklyn Nets ve Utah Jazz arasında 5 Kasım’da New York’ta yapılacak basketbol maçı öncesinde gösteri yapacak.

 

Dünya çapında milyonlarca basketbolseverin heyecanla ve zevkle takip ettiği Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi’nde (NBA) Ankara rüzgarı esecek.

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibi FOMGET, New York Barclays Center’da 5 Kasım Salı günü yapılacak Brooklyn Nets ve Utah Jazz arasındaki maç öncesinde sahne alarak, Anadolu ritimlerini uluslararası arenaya taşıyacak. FOMGET, Başkent’in ve Türkiye’nin kültürel tanıtımının yapılabilmesi amacıyla Ankara havalarının yanı sıra diğer yörelere ait dansları da sergileyecek.

 

Organizasyon, Amerika’nın en eski ve köklü sivil toplum kuruluşlarından olan Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu’nun (TADF) daveti ile gerçekleşecek. Türkiye’nin damga vuracağı karşılaşmada FOMGET’in gerçekleştireceği temsilin yanı sıra maç aralarında “Turkish Night” diye anonslar yapılacak, sinevizyonda Türkiye ile ilgili görsellere yer verilecek.

 

Salonun belli bölümleri Kırmızı-Beyaz renklerle hazırlanacak. Konuk ekip Utah Jazz’da pivot olarak forma giyen basketçi Enes Kanter de oynuyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.