Murakami hayranlarına müjde

Murakami hayranlarına müjde

Dünyaca ünlü yazar Haruki Murakami’nin ‘Strange Library’ kitabı Aralık’ta İngiltere’de ve ABD’de yayımlanacak. Kitaptaki olaylar Osmanlı’da vergilerin nasıl toplandığını merak eden bir öğrencinin kütüphaneye gitmesiyle başlıyor.

Son kitabı Colorless Tsukuru Tazaki and His Years of Pilgrimage’ın imza gününde İngiltere’de 18 saat süren kuyruklara neden olan Haruki Murakami, İngilizleri tekrar kitapçılara sürükleyecek. Ünlü yazarın yayımcısı yeni bir kitabın İngilizceye çevrildiğini ve yılbaşında satışta olacağını duyurdu.

2008 yılında Çin’de yayımlanan ‘Strange Library’ 2 Aralık 2014’te İngilizce olarak raflardaki yerini alacak.

Kitap, bir öğrencinin kütüphaneye gitmesiyle gelişen beklenmedik olayları konu alıyor. Okuldan eve dönerken, Osmanlı İmparatorluğu’nda vergilerin nasıl toplandığını merak eden anlatıcı, konuyu araştırabileceği kitap olup olmadığına bakmak için kütüphaneye gider. Yaşlı adam tarafından kütüphanenin altındaki labirentte bulunan özel bir okuma odasına götürülür ve kendini burada çok lezzetli çörekler yapan bir “koyun adam”la ve elleriyle konuşabilen bir kızla birlikte hapsedilmiş olarak bulur. Çocuğun annesi akşam yemeğine vaktinde dönmeyen oğlu için endişelenecektir ve kütüphanedeki yaşlı adam da küçük oğlan çocuklarının beynini yemek konusunda doymak bilmez bir iştaha sahip gibi görünmektedir.

Harvill Secker Yayın Yönetmeni Liz Foley, Strange Library’nin özel illüstrasyonlu bir baskısını yayımlayacak olmalarından dolayı çok heyecan duyduklarını ve kitabın yılbaşı için sıra dışı bir hediye olabileceğini söyledi. Kitabın yayımlanacağının duyurulması üzerine, yazarın geçtiğimiz hafta Londra’da yapılan imza günü etkinliklerinde #strangelibrary 2 Aralık 2014 etiketiyle dağıtılan kartların da sırrı çözülmüş oldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.