MOMA’da İsa Genzken- Retrospektif

MOMA’da İsa Genzken- Retrospektif

Alman heykeltıraş İsa Genzke’nin retrospektif sergisi, New York sanat dünyasının en önemli unsurlarından biri olan Modern sanat Müzesi (MOMA)’da  10 Mart’a kadar sanat sever ziyaretçilerini  bekliyor.

MOMA’nın altıncı katında yer alan Genzken sergisinde, kavurucu bir renk ve tutumla dolu, küstah doğaçlamalardan oluşan,  alışagelmişten  uzak sunumlar  sanatseverlerle buluşuyor. Popüler kültür ve tarihi olaylardan esinlenerek , New York’a yaptığı gezilerin esintileri ile oluşturduğu bu kolleksiyonla  Genzken, New York’un tıka basa, kirli ve düzensiz ancak bir o kadar da vazgeçilmez güzellikteki şehir hayatının tılsımını, sevimsiz malzeme ve nesneleri kullanarak ortaya koyuyor. Çiçekler , sandalyeler , yağmur çizmeleri , görünüşte derme çatma parçalar folyo , metal bant , şeritler , takı , kumaş ve parlak renkli plastikler her türlü aynalı ofis mobilyaları , küçük oyuncak askerler ve arabalar, pişirme tavaları , yırtılmış plaj şemsiyeleri ,  kaseler , kovalar biradada…

MOMA’da 10 Mart’a kadar sürecek olan sergi, daha sonra 12 Nisan-3 Ağustos tarihlerinde Şikago Çağdaş Sanat Müzesi’nde sanat severler’n karşısına çıkacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.