Metallica Guinness Rekorlar Kitabı’nda

Metallica Guinness Rekorlar Kitabı’nda

Heavy metal müziğin önemli gruplarından Metallica, bir rekora daha imza attı.

Topluluk, bir yıl içinde yedi kıtada konser veren ilk ve tek müzik grubu olarak Guiness Rekorlar Kitabı’na girdi. Metallica by Request turnesi kapsamında grup geçen yıl dünyanın dört bir yanında konser verdi.

2013 Aralık ayında Freeze ‘Em All turnesi için de Antartika’da sahne alan topluluk, böylece dünyanın bütün kıtalarında konser veren ilk müzik grubu oldu.

Taraf gazetesinin haberine göre Metallica yaptığı açıklamada, “Geçen yıl hemen her yıl olduğu gibi en sevdiğimiz yerlerle bazı yeni yerleri ziyaret etmek üzere yollara düştüğümüzde, bir dünya rekoru kırmanın arefesinde olduğumuzdan haberimiz yoktu. Neyseki dünyada bizim yedi kıtada da çaldığımızı takip eden birileri varmış. Dünyanın yedi kıtasında çalan ilk ve tek müzik grubu olduk. Guinness Rekorlar Kitabı’ndaki dostlarımız, 10 Eylül’de basılacak yeni edisyonlarında bizi yer vereceklerini açıkladılar.” Antarktika’da “bir grup bilim insanı, yarışma birincileri ve penguenlere” konser verdiklerini söyleyen topluluk, “Grup olarak 30 küsur yıllık hayatımızın en kendine has ve özel tecrübelerinden birini yaşamak üzere kelimenin tam anlamıyla dünyanın dibindeydik. Meğer bir de rekor kırmışız. Kimin aklına gelirdi ki…” dedi.

Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’nın yeni edisyonu, önümüzdeki hafta raflardaki yerini alacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.