Marvel’in kahramanları hasılat rekoru kırdı

Marvel’in kahramanları hasılat rekoru kırdı

The Avengers (Yenilmezler), sinemada gösterdiği ‘yenilmezliği’ Box Office (en çok izlenen) listelerinde de ispatladı. Film, ABD başta olmak üzere dünyada vizyona girdiği ülkelerin Box Office listelerinde tepeye yerleşerek tüm zamanların en iyi açılış rekorunu kırdı.

Walt Disney Pictures şirketinin CEO’su  Robert A. Iger dün yaptığı açıklamada, filmin dünya genelinde bugüne kadar toplam hasılatının 700 milyon doların üzerinde olduğunu söyledi. ABD sinemalarında 4 Mayıs’ta gösterime giren The Avengers, haftasonunu ise 207 milyon dolarla yani neredeyse bütçesine eşit bir rakamla kapattı. Böylece ABD’de vizyondaki tüm filmlerin üç günlük kazancının yüzde 83.1’ini tek başına elde etmiş oldu.  

Marvel Studios tarafından üretilen ve Walt Disney Pictures tarafından dağıtılan film, geçtiğimiz yaz açılış rekorunu ele geçiren Harry Potter Ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 (Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2)’den boşalan koltuğa yerleşti. Harry Potter Ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 açılış haftasonunda 169 milyon dolar gelir elde etmişti.

The Avengers, Marvel’in en çok iz bırakan süper kahramanları olan Demir Adam, Hulk, Thor, Hawkeye, Kara Dul (Black Widow) ve Kaptan Amerika’yı bünyesinde topluyor. Yönetmenliğini Joss Whedon’nun üstlendiği filmde başrolleri Scarlett Johansson, Robert Downey Jr., Samuel L. Jackson, Chris Evans ve Gwyneth Paltrow paylaşıyor. Filmin senaryosunu ise Zak Penn kaleme alırken yapımcılığını Stan Lee, Jon Favreau, Avi Arad, Louis D’Esposito, Kevin Feige, Alan Fine ve Alicia Gelernt’ten oluşan kabalık bir kadro üstleniyor.   

220 milyon dolar bütçe ile gerçekleşen ve bu yaz film sezonunun hiti haline gelecek yapım kârlı çıkışını önümüzdeki günlerde de sürdüreceğe benziyor.

-FİLMİN HİKAYESİ-

Marvel Cinematic Universe’in 6’ıncı orijinal filmi olan The Avengers’in hikayesi şöyle gelişir: Hiç beklenmedik bir düşman su yüzüne çıkıp dünyanın güvenliğini tehdit etmeye başlar. SHIELD adıyla tanınan uluslararası barış örgütünün yöneticisi Nick Fury, dünyanın güvenliğine karşı büyük bir tehdit oluşturan düşmana karşı süper kahramanlardan oluşan bir ekip kurmak zorunda olduğunu anlar. Fury, amacına ulaşmak için aradığı takımı kurmak ister ve ekibine katılabilecek ‘en’ cesur kahramanları aramaya koyulur. Ve bu nendenle dünyanın dört bir yanını gezmeye başlar. ‘The Avengers’in hikayesi için kısaca beklenmedik bir düşmanın küresel güvenliği tehdit etmeye başlaması üzerine bir araya gelen süper kahraman bir ekip, yeryüzünü felâketin eşiğinden kurtarmaya çalışıyor diyebiliriz.


İlki 1963’te yayınlanan ve o günden beri Marvel’in en sevilen çizgi roman serilerinden biri olan ‘The Avengers’tan uyarlanan film, aksiyon ve olağanüstü özel efektleriyle sinema teknolojisinin sınırını zorluyor. 3D ile IMAX salonlarında sinema severlerin karşına çıkan film bu yılın en gözde yapımları arasında yer alıyor.

Bu arada Walt Disney Pictures ayrıca üç tane daha ‘süper kahramanların’ filmini vizyona koymayı planlıyor. Bu filmler ise şöyle; ‘Iron Man 3’, ‘Thor’ ve ‘Captain America: The First Avenger’. 2010 yılında 128 milyon dolar hasılatla açılışını yapan ‘Iron Man’ serisinin üçüncüsü gelecek sene Mayıs ayında;  ‘Thor’ Kasım 2013 ve ‘Captain America: The First Avenger’ ise 2014 yılının Nisan ayında sinema severlerle buluşacak.   

The Avengers’ın Box Office’teki rakipleri yani bu haftanın ’10 top’ filmleri ise şöyle sıralanıyor:

Think Like a Man – 8,1 milyon dolar
The Hunger Games – 5,5 milyon dolar
The Pirates! Band of Misfits – 5,5 milyon dolar
The Lucky One – 5,3 milyon dolar
The Five-Year Engagement – 5 milyon dolar
Safe – 2,6 nilyon dolar
The Raven – 2.6 milyon dolar
Chimpanzee – 2.4 milyon dolar
The Three Stooges -1,8 milyon dolar

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.