Los Angeles Türk Film Festivali ‘Küf’e ev sahipliği yaptı

Los Angeles Türk Film Festivali ‘Küf’e ev sahipliği yaptı

‘Kelebeğin Rüyası’ filmi ile başlayan Los Angeles Türk Film Festivali’nin ikinci gününde Ali Aydın imzalı Küf filmi gösterime sunuldu.

Ali Aydın’ın ilk uzun metrajlı filmi olan Küf, 69. Uluslararası Venedik Film Festivali’nden ‘Geleceğin Aslanı Ödülü’ ile döndü.

Filme ilginin yoğun olduğu gecenin ardından Zaman Amerika’ya konuşan ünlü Amerikalı  yönetmen, yazar ve aynı zamanda oyuncu Rob Nilson, filmi çok beğendiğini dile getirdi. Nilson ayrıca, son dönem Türk filmlerini çok başarılı bulduğunu söyledi. Nilson, “Gençler çok iyi bir iş yapıyor, bu yüzden onları desteklemeye devam edeceğim.” dedi.

Geceye katılan Kaliforniya Üniversitesi müzik bölümü öğretim üyesi,Münir  Beken  ise, Türk filmlerinin Los Angeles’ta gösteriliyor olmasından duyduğu gururu dile getirdi. Türk sinemasının uluslararası arenada prestijinin artığına dikkat çeken Beken, Küf filmini çok beğendiğini özellikle doğal ses kullanımının çok etkileyici olduğunu söyledi.

3 mart pazar günü sona erecek festivalde, Emin Alper’in yönetmenliğini yaptığı ‘Tepenin Ardı’ ve Zeki Demirkubuz imzalı ‘Yeraltı’ filmleri de sinema severlerle buluşacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.