Los Angeles Türk Film Festivali ‘Kelebeğin Rüyası’yla başlıyor

Los Angeles Türk Film Festivali ‘Kelebeğin Rüyası’yla başlıyor

Geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen Los Angeles Türk Film Festivali, sinema severlerle yeniden buluşuyor. Yarın başlayacak olan festivalin açılış filmi Yılmaz Erdoğan imzalı ‘Kelebeğin Rüyası’.


28 Şubat – 3 Mart tarihleri arasında tarihi Egyptian sinema salonunda gerçekleşecek olan festival, kısa film yönetmenleri ile Hollywood’un önemli isimlerini biraraya getirecek.

Semih Kaplanoğlu’nun başkanlık yapacağı festival jürisinde Akademi Yabancı Filmler Komisyon Başkanı Ron Yerxa, Batı Amerika Yazarlar Birliği Başkan Yardımcısı ve Akademi Üyesi Howard A.Rodman ve 1978 Cannes Altın Kamera ödülünün sahibi Rob Nilsson   gibi sinema dünyasının saygın isimleri yer alacak.

Festival kapsamında yarışacak kısa filmler ise şunlar:

Bir Dilim Hayat (Aysel Pınar Necef),
Bir Kurabiye Masalı (İlkyaz Kocatepe),
Buhar (Abdurrahman Öner),
Here’s Johnny (Tekin Girgin),
Kadife Çoraplar (Baturay Tavkul),
Mesut (Hakan Hücum),
Sonra (Nazlı Durlu),
Tepki (Emrah Örnek) ve
Upside Down (Tuğçe Özdemir).

Dört gün sürecek olan sinema şöleninde ayrıca geçtiğimiz sene olduğu gibi uzun metrajlı Türk filmlerine de yer verilecek. Türkiye’de ve uluslararası arenada ses getiren Kelebeğin Rüyası (Yılmaz Erdoğan ), Küf (Ali Aydın), Tepenin Adı (Emin Alper) ve Yeraltı (Zeki Demirkubuz) filmleri Los Angeles’ta seyirci ile buluşacak.

Festival, yarın akşam Yılmaz Erdoğan’ın yeni filmi ‘Kelebeğin Rüyası’ ile açılacak. Filmin yurtdışındaki ilk gösteriminin ardından yönetmen Yılmaz Erdoğan ve oyuncu Belçim Bilgin izleyicilerin sorularını yanıtlayacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.