Londra Film Festivali başladı

Londra Film Festivali başladı

İngiltere’nin en büyük film festivali BFI/ Londra Film Festivali kapılarını açtı.

Bu yıl dünyanın 50 ülkesinden 248 filmin katılım gösterdiği, 12 gün boyunca sürecek festivalin açılış filmi İngiliz oyuncular Keira Knightley ve Benedict Cumberbahct’ın rol aldığı Toronto Film Festivalii’nde büyük ödülü kazanan The Imitation Game oldu.

Gerçek bir hikâyeden uyarlanan filmde, Knightley ve Cumberbacht, II. Dünya Savaşı sırasında “enigma” kodlarını kırmaya çalışan iki matematikçiyi oynuyorlar. Eleştirmenler filmdeki performansıyla Cumberbacht’ın bu yıl Oscar’ın en büyük favorilerinden olduğu konusunda da birleşiyor.

Festivalde mikrofon uzatılan Knightley, matematik dersiyle ilgili sorulan sorulara “Matematiğimin ne kadar kötü olduğunu anlatamam, hiç anlamadım ve hâlâ da anlamıyorum” şeklinde yanıt verdi. The Imitation Game filmi setine, oyunculara katkı sağlaması amacıyla bir matematikçinin geldiği bilgisini de paylaşan ünlü yıldız “Konstrasyonum yerlerdeydi, sanki okula yeniden dönmüş gibiydim” dedi.

Sosyal medya hakkındaki soruları da cevaplayan Knightley, önceleri günde 12 saat boyunca Twitter’da aktif olduğunu ama bu alışkanlığından, hesabını kapatarak vazgeçtiğini açıkladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.