Leskott Bahçeleri için kötü haber

Leskott Bahçeleri için kötü haber

Ünlü sanat tarihçisi, müze küratörü ve yazar Sir Roy Colin Strong’un kalbini İngiltere’de bulunan National Trust kırdı.

Ünlü sanat tarihçisi, 30 yıl boyunca milyonlar harcayarak eşiyle birlikte inşa ettikleri ülkenin en büyük botanik bahçesini, ölümünden sonra The National Trust’a bağışlamak istese de, vakıf yöneticileri, bahçelerin ‘tarihî bir değeri’ olmadığı için bu bağışı reddetti.

Aldığı olumsuz yanıt sonrası, oldukça üzülüp, kırılan Sir Strong, The Sunday Times’a yaptığı açıklamada, “Bu bahçeler için eşim ve ben, yıllarca emek sarf ettik. Şahsım adına, National Trust’ın tutumunu, saygısızlık olarak nitelendiriyorum” dedi.

Olayın medyada büyük yankı bulması sonucu National Trust, bir açıklama yaparak; “Sir Roy Colin’e, vakfımıza hediye etmek istediği bu cömert bağış için minnettarız. Prosedürümüz gereği; bu tip yüksek meblağlı bağışlar yönetim kurulumuzca değerlendiriliyor. Nitekim alınan karar doğrultusunda, Laskett Gardens’ın tarihî bir önem taşımadığı kararı verilmiştir” denildi.

The Laskett Gardens, İngiltere’de 1945’ten beri var olan en büyük bahçe olma özelliğini taşıyor. Yaklaşık 16 bin 187 metrekareden oluşan bahçelerde, Sir Roy Colin Strong’un 2003’te kaybettiği eşinin külleride bulunuyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.