Leonard Cohen’den doğum günü hediyesi

Leonard Cohen’den doğum günü hediyesi

Kanadalı müzisyen, şair ve yazar Leonard Cohen cephesinden müjdeli bir haber geldi. Rolling Stone dergisinin haberine göre; Cohen Eylül ayında yeni şarkılardan oluşan bir albüm yayınlamaya hazırlanıyor. Her ne kadar Cohen cephesinden resmî bir açıklama henüz yapılmamış olsa da, albümün adı bile belli: Popular Problems.

Rolling Stone dergisi, müzisyenin Popular Problems adlı albümünü 80. doğum gününden hemen sonra, 22 Eylül’de piyasaya süreceğini açıkladı.

Sanatçının adına iki yılda bir hayranları tarafından düzenlenen The Leonard Cohen Event adlı organizasyonun bu yılki ayağında, Cohen’in resmî fan sitesini yöneten ve sanatçıyla irtibat halinde olan Finlandiyalı Jarkko Arjatsalo, “Leonard Cohen benden sizlere yeni şarkılardan oluşan gelecek albümünün Eylül sonunda çıkacağını söylememi istedi. Hepimiz albümü dinlemek için sabırsızlanıyoruz” diyerek söylentileri doğruladı. Daha sonra Rolling Stone dergisine bir mail atarak da haberi yazılı olarak duyuran Arjatsalo, sanatçının bir turne hazırlığında olmadığını da söyledi.

İki yılda bir düzenlenen Leonard Cohen etkinliği, sanatçının Budizmi seçip California’daki Mount Baldy Zen Merkezi’nde inzivaya çekilmesinin ve müziği bırakmasının ardından hayranları tarafından başlatılmıştı. O günden bu yana Cohen hayranları Atina, New York, Berlin gibi dünyanın çeşitli şehirlerinde toplanıp Cohen’in müziğini dinliyorlar.

Sanatçı beş yıllık münzevi hayatından sonra merkezden Budist rahibi olarak ayrılmış ve Ten New Songs isimli albümüyle müziğe geri dönmüştü.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.