Ledgr’in ‘Joker’ günlüğü bulundua

Ledgr’in ‘Joker’ günlüğü bulundua

2008’de hayatını kaybeden Heath Ledger’ın, kendisine ölümünden sonra En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar’ını kazandıran The Dark Knight/ Kara Şövalye filminde canlandırdığı Joker karakteri ve film süreciyle ilgili tuttuğu günlük ortaya çıktı.

Alman yapımı belgesele konu olan Ledger’ın günlükleri sonradan “hayatımın en iyi deneyimiydi” diyeceği Kara Şövalye’de canladıracağı Joker karakteri öncesindeki hazırlık aşamasını içeriyor.

Aktörün babası Kim Ledger tarafından okunan ve oyuncunun el yazısıyla kaleme aldığı günlük için baba Ledger, belgeselde şu sözleri sarfediyor;

“Heath, Joker rolü için tabiri caizse kendini bir süre dünyadan izole etti, bir ay boyunca otel odası ve apartman dairesine kapanarak, bilinçaltında karakteri nasıl canladırması gerektiğinin formülleri üzerine kafa yordu.”

Ledger’ın günlüğünde, iskambil kartları, Batman çizgi romanlarından resimler ve sırtlan fotoğrafları bulunuyor. Öte yandan Ledger’ın, Joker karakterine ilham vereceğini düşündüğü, İngiliz kalem Anthony Burgess’in 1962’de yazdığı ve 1971’de beyazperdeye uyarlanan kült eseri Clockwork Orange/ Otomatik Portakal’ın ana karakteri Alex DeLearge’ın fotoğrafları da oyuncunun günlüğünü süsleyen materyaller arasında yer alıyor.

Günlüğün en dikkat çekici yanıysa, Ledger’ın büyük harflerle yazdığı “Kaos” kelimesini sık sık kullanması ve altını yeşil renkli kalemlerle çizmesi olarak göze çarpıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.