Lauren Bacall hayatını kaybetti

Lauren Bacall hayatını kaybetti

Hollywood önceki gün Robin Williams’ın ölüm haberiyle sarsılmışken bir üzücü haber de New York’tan geldi. Ünlü oyuncu Lauren Bacall’ın evinde geçirdiği felç sonucu hayatını kaybettiği açıklandı.

1924’te New York Brooklyn’de doğan Lauren Bacall, Birleşen Kalpler ve Karanlık Geçit filmlerindeki rolleriyle adını duyurdu. Lauren Bacall boğuk sesi ve kendine has güzelliği ile Hollywood’un altın çağının en büyük kadın oyuncularından biri olarak kabul ediliyordu. 

Lauren Bacall ayrıca ünlü oyuncu Humprey Bogart’ın da eşiydi.
 
1924’te doğan aktrist 20 yaşında yani 1944 yılında sinema kariyerine adım atmıştır. 1944’te başrol oyuncusu olarak kariyerine başlayan Lauren Bacall, “To Have and have Not” filminde Hollywood’un efsanevi oyuncularından Humphrey Bogart ile oynadı. 

Bu filmden sonra “Key Lagro”, “The big Sleep” ve “Dark Passage” gibi filmlerde başrolleri paylaşan çift 1945 yılında evlendiler. 1957 yılında Bogart’ın ölümüne kadar da evli kaldılar. Lauren Bacall ikinci evliliğini 1961 yılında oyuncu Jason Robards ile yaptı; ancak Robard’ın alkol sorunları 1969’da çiftin boşanmasına neden oldu. Lauren Bacall’ın Bogart’tan iki, Robard’tan ise bir çocuğu bulunuyor. 

Lauren Bacall 1953 yılında Hollywood’un efsanevi yıldızı Marilyn Monroe ile “How to Marry a Millionaire” adlı filmde başrolleri paylaştı. Broadway’de de sahne alan ünlü aktrist 1970’te “Applause”, 1981’de “Woman of the Year” oyunları performanslarıyla iki kez de Tony ödülü kazandı. 

“Designing Woman” ve “Murder on the Orient Express” gibi 30’dan fazla filmde rol alan Bacall, 1996’da Barbra Streisand ile oynadığı “The Mirror Has Two Faces” filmindeki performansı ile Oscar’a ve Altın Küre’ye aday gösterilmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.