Kuzey Kore askerleri Washington’u ele geçirse ne olurdu?

Kuzey Kore askerleri Washington’u ele geçirse ne olurdu?

Soğuk savaş yıllarında kendinden çok söz ettiren ve yeniden çekilen ‘Red Dawn’ filminde bu kez Kuzey Kore askerlerinin Washington eyaletine saldırarak ele geçirmesi canlandırılıyor.

Soğuk savaş yıllarında kendinden çok söz ettiren ‘Red Dawn’ adlı sinema filmi tekrar çekiliyor. Filmde Küba askerleri ile ittifak halindeki Sovyetler Birliği askerleri Colorado’yu ele geçiriyorlardı. İkincisi çekilen filmde ise bu kez Kuzey Kore ABD’ye saldırarak, Washington eyaletini ele geçiriyor. 2008 Kann Film Fesitivali’nde yapımına karar verilen filmin çekimleri, yapımcı şirket MGM’in ekonomik sıkıntılarından dolayı ertelenmek zorunda kalmıştı.

Dan Bradley’in üstlendiği filmin bütçesi 75 milyon dolar. Alınan bilgiye göre ilk etapta film, Çin’e göre uyarlanacaktı. Fakat Hollywood filmlerinin en büyük pazarlarından biri olan Çin’de tepkisel olarak filmin izlenmeme tehlikesine karşın senaryoda değişikliğe gidilerek, Kuzey Kore’ye göre kurgulandı. Özellikle Güney Korelilerin merakla beklediği film gelecek kasım ayında vizyona girecek.

Red Dawn’ı izleyecek Amerikalıların Kuzey Kore’yi büyük bir tehlike olarak algılayabileceğine dikkat çeken ABD medyası, Kuzey Kore’nin ülkelerine bu derecede saldırabileceğinin tasavvur edilemeyeceğine değindi. Öte yandan gazeteci David Axe, filmin çekimlerine başlandığı Mayıs aylarında Güney Kore’deki ABD askeri üssünde Özel Hareket Birliği Komutanı olarak görev yapan Nill Tolley’in çekimlerin biran evvel durdurulması gerektiğini söylediğini aktarmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.