Kültür Festivali kapanışı törenini Olimpiyat Stadı’nda yapıyor

Kültür Festivali kapanışı törenini Olimpiyat Stadı’nda yapıyor

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından düzenlenen ‘Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’ kapsamında Evrensel Barışa Doğru sloganıyla yapılan 11. Türkçe Olimpiyatları’nın kapanış törenine saatler kala İstanbullular şölen alanına akın akın gelmeye devam ediyor.

 

Bu tarihi geceyi yerinde seyretmek isteyen on binler daha şimdiden stattaki yerlerini aldı. Yüzlerce otobüs ve minibüs, İstanbul başta olmak üzere çevre il ve ilçelerden gelen ziyaretçileri taşıyor. Görevliler olası bir trafik tıkanıklığına yol vermemek için otobüsleri stada yaklaştırmıyor. Otobüsler stada yakın noktalarda yolcuları indirerek kendilerine stattan uzak ayrılan parklara çekiliyor.

 

Yanlarına yiyecek ve içeceklerini alan yüzlerce ziyaretçiler şimdiden stadı doldurmaya başladı. Onlarca görevli ise stat içinde olası bir izdiham ve kargaşa yaşanmaması için gelen ziyaretçilere uygun yerlerde oturmaları konusunda yardımcı oluyor.

 

Bu arada stadın mevcut tribünlerinin yanı sıra hem saha içinde hem de stat dışında on binlerce kişilik koltuk yerleştirildi. Stadın içindeki yeşil alan özel bir muhafazaya alındıktan sonra tamamen sahne ve ek seyirci koltuklarına ayrıldı. Stat çimlerinin zarar görmemesi için ayrı bir itina gösterildi.

 

On binlerce seyirci, gerek statta ve gerekse bu şöleni canlı verecek televizyon ekranlarının başında tarihi bir güne şahitlik edecek. Bu yıl ‘Evrensel Barışa Doğru’ sloganıyla düzenlenen 11.Türkçe Olimpiyatları’nın kapanış töreni, öğrencilerin renkli sunumları, seyircilerin coşkuları ve yapılacak havai fişek gösterisiyle çok renkli bir görsel şölene sahne olacak.

 

İki kıtanın birleştiği İstanbul’da dünyanın 140 ülkesinden buluşan ‘Sevgi Dili Türkçe Çocukları’ sahne alacakları Atatürk Olimpiyat Stadı’nda bir kez daha dünyaya birlik ve beraberlik mesajı verecek.

 

300 BİN KİŞİ BEKLENİYOR

 

Sunuculuğunu Şoray Uzun’un yapacağı etkinliğe Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra siyaset, iş, sanat, spor ve medya camiasından birçok ismin katılması bekleniyor. Stat, günlerdir süren hummalı çalışma sonucu yüz binlerin izleyeceği programa hazırlandı. Finalistlerin gösterilerini sergileyeceği şöleni 150 bin kişi içeride, 150 bin kişi de dışarıdaki alanda izleyebilecek. Atatürk Olimpiyat Stadı’na ulaşım, önceki gün açılan Başakşehir metrosu ile sağlanabiliyor. Otogar-Bağcılar-Başakşehir-Olimpiyatköy Metrosu kapanış töreninde de Atatürk Olimpiyat Stadı’na yolcu taşıyacak. Aksaray ya da Havalimanı istikametinden gelen yolcular, Esenler üzerinden hafif raylı metronun son durağı Kirazlı’ya, buradan da Olimpiyatköy istikametindeki metro hattını kullanarak stada ulaşabiliyor.

 

TELEVİZYONLAR CANLI YAYINLANACAK

 

Kapanış programı SAMANYOLU TV, TRT TÜRK, TRT HD, TRT AVAZ, TRT MÜZİK, TRT OKUL, MEHTAP TV, IRMAK TV, BUGÜN TV’den canlı yayınlanacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.