Kristal Klaket’in New York yolcuları belli oldu

Kristal Klaket’in New York yolcuları belli oldu


Fatih Üniversitesi’nin düzenlediği 6. Kristal Klaket Kısa Film Yarışması’nın ödülleri önceki akşam Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda sahiplerini buldu. Kurmaca, Belgesel ve Animasyon olarak üç dalda yapılan yarışmanın birincileri, para ödülünün yanı sıra New York Film Akademisi’nde 8 haftalık eğitim hakkı kazandı.

Fatih Üniversitesi tarafından düzenlenen 6. Kristal Klaket Kısa Film Yarışması’nın kazananları, önceki akşam Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapılan ödül töreniyle açıklandı. Kurmaca, Belgesel ve Animasyon olarak üç dalda yapılan yarışmanın birincileri, para ödülünün yanı sıra dünyanın en prestijli sinema okulu New York Film Akademisi’nde 8 haftalık eğitim hakkı kazandı. Şoray Uzun’un sunduğu ödül töreninde iş, sanat ve medya dünyasından çok sayıda davetli yer alırken, Bülent Ortaçgil mini bir konser verdi. En sevilen şarkılarından Sensiz Olmaz, Bu Su Hiç Durmaz, Benimle Oynar mısın’ı seslendiren sanatçı, törende nostalji rüzgârı estirdi.  

6. Kristal Klaket Kısa Film Yarışması’nda 416 film arasından ön eleme jürisinin değerlendirmeleri sonucu finale kalan 33 film, New York Film Akademisi’ne gidebilmek için yarıştı. Kurmaca kategorisinde 15, belgeselde 10, animasyonda ise 8 film birinci olabilmek için mücadele etti. Kurmaca dalında Abdurrahman Öner ‘Buhar’ filmiyle birinci, İlkyaz Kocatepe ‘Bir Kurabiye Masalı’ ile ikinci, Nadim Güç ‘Yolculuk’ filmiyle üçüncü seçildi. Belgesel dalının birincisi Türkiye’de yaşayan kimliksiz ve ‘vatansız’ Suriyelileri anlatan ‘Dom’ filmiyle Halil Aygün, ikincisi ‘Kırmızı Başlıklı Kız Ormana Girerse’ filmiyle Arzu Şenses ve Tülin Tezel Bir, üçüncüsü ise ‘Kovan’ filmiyle Gökçin Dokumacı oldu. Animasyon dalında ise Güven Şahin Kanat ‘Leke’ filmiyle birinci, Burak Varlık ve Önder Menken ‘Fidan’ filmiyle ikinci, Alper Durmaz Söyler ‘Scream’ filmiyle üçüncülük kazandı.

Yarışmanın jüri üyeleri arasında Kurmaca dalında usta oyuncular Mehmet Aslantuğ, Selda Alkor, Rasim Öztekin, Yetkin Dikinciler, Selçuk Yöntem ve yönetmen Hasan Tolga Pulat yer aldı. Belgesel dalında Doç. Dr. Murat Soydan, Murat Yıldırım, Ümit Çırak, Ali Çolak, TRT Belgesel Kanalı Koordinatörü Hüdai Yılmazkan, yönetmen Ada Ayşe İmamoğlu ve Gökhan Yorgancıgil yer alırken; Animasyon dalında ise karikatürist Selçuk Erdem, görsel efekt uzmanı Hüseyin Yıldız, Yard. Doç. Dr. Mustafa Mencütekin ve Uğur Bingül filmleri değerlendirdi.

Ödül töreninde sanata katkılarından dolayı müzik ve tiyatronun usta yorumcusu Ayla Algan, Selda Alkor ve film müziklerinin duayen ismi Atilla Özdemiroğlu’na onur ödülü takdim edildi. Törende konuşan Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, “Her alanda etik ve ahlaki değerleri ön plana çıkarmalıyız. Yapacağımız işlerde teknik ve mühendislik alanlarına ortak olarak etik değerleri de harmanlamalıyız. Bunları yaptığımız zaman ortaya çıkacak iş daha da güzel olacaktır. Üniversite olarak uluslararası çaptayız. Sanat alanında da önemli işlere imza atmak istiyoruz.” dedi. Geceye ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı  Müsteşarı Özgür Özaslan, Sinema Genel Müdür Yardımcısı Ali Atlıhan, komedyen Atalay Demirci gibi isimler katıld

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.