Keira Knightley de eşitsizlikten rahatsız

Keira Knightley de eşitsizlikten rahatsız

İngiliz oyuncu Keira Knightley, bir dergiye verdiği röportajında sinema endüstrisindeki cinsiyet eşitsizliğinden veryansın etti.

Dünyaca ünlü matematikçi Alan Turing’in yaşam öyküsünün anlatıldığı 2014 yapımı The Imitation Game’deki (Yapay Oyun) performansıyla En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar’a aday gösterilen aktris, kadınlara yeterince saygı gösterilmemesini de eleştirdi.

Knightley, “Nerede kadın hikâyeleri, nerede senaristler ve yönetmenler, neden kimseyi göremiyorum” derken, kadın oyuncuların tıpkı erkekler gibi eşit muamele ve saygıyı hak ettiğini belirtti.

“Biz aktörlerle aynı filmlerde aynı saat aralığında çalışıyoruz fakat aramızda ücret bağlamında koca bir fark var” diyen Knightley günümüzde, kadınlara olan bu ayrımcı tutumun 1980’lerden hiçbir farkı olmadığını da vurguladı.

“Sadece filmlerden kazandığımız meblağ farkı değil, beni bir oyuncu olarak son yıllardaki ana hikâyenin kadın olduğu yapımlar, kadın yönetmen, kadın yapımcı azlığı da ürkütmeye başladı. 2015’te olduğumuzu düşündükçe dehşete kapılıyorum. Her şey daha da geriye gidiyor gibi” dedi.

Bu yıl ki Oscar törenlerinde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu seçilen Patricia Arquette de ödül konuşmasında sektördeki kadın ve erkek eşitsizliğine değinmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.