Kamerunlu şair serbest bırakıldı

Kamerunlu şair serbest bırakıldı

PEN’in Özgür İfade Ödülü sahibi Kamerunlu şair ve yazar Enoh Meyomesse, serbest bırakıldı.

Kamerun’un başkenti Yaoundé’deki Kondengui hapishanesinden üç buçuk yıl sonra serbest bırakılan Meyomesse, darbecilik ve silahlı soygun ile suçlanmıştı.

PEN International, şairin serbest bırakılması için Kamerun Devlet Başkanı Biya’ya açık mektup yazmak dahil pek çok girişimde bulunmuş, bu çabaları nihayet sonuç verdi.

Kasım 2011’de Yaoundé’deki Nisimalen Havaalanı’nda tutuklanan Meyomesse hakkında işlediği ileri sürülen suçlar hakkında hiçbir kanıt ileri sürülemedi. Meyomesse, darbe yapmak için örgüt kurma ve hakkındaki diğer bütün suçlardan Haziran 2012’de beraat etmesine rağmen, yargıç, gözaltı süresini uzattı ve savcıdan daha fazla kanıt bulmasını istedi.

Aralık 2012’de silahlı soygun ve yasadışı altın satışından yedi yıl ceza alan Meyomesse’nin davası, Nisan 2013’de sivil mahkemeye taşınmış, daha sonra da temyiz mahkemesine gitmişti.

Temyiz mahkemesi, 16 Nisan 2015’de, şairin işlediği öne sürülen suçlardan dolayı fazladan hapis yattığına hükmederek tahliyesine karar verdi.

Meyomesse, hapisten çıkar çıkmaz hakkındaki haksız suçlamalardan tamamen aklanmak için Kamerun Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu, Şair, hapiste ağır hasta olduğunu belirtti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.