Kameraya bakmayı bilen bir yıldızdı

Kameraya bakmayı bilen bir yıldızdı

Bir zamanların “ikonik” Hollywood yıldızı ve hayatının son döneminde BM İyi Niyet Elçisi olarak UNICEF adına çocuklarla ilgili hayırseverliği ile tanınan Audrey Hepburn’ün bilinmeyen fotoğraflarından oluşan sergi, Londra’da National Portrait Gallery’de 2 Temmuz’da açılıyor.

Hepburn’ün 1938’de, 9 yaşındaki halinin de sergilendiği fotoğraflarda, ünlü yıldızın daha çocukken kameraya bakışı öğrenmiş olduğu göze çarpıyor.

Audrey Hepburn: Portraits of an Icon adlı sergide, “İkon”un 70’den fazla nadir fotoğrafı yer alıyor. Sergi, 18 Ekim’e kadar devam edecek.

En çok 1962’de çevirdiği Tiffany’de Kahvaltı filmiyle hafızalarda yer edinen Hepburn, Hollanda asıllı bir İngiliz’di. Annesi Hollandalı bir barones olan Hepburn’ün babası, altı yaşındayken ailesini terk etmiş ve ünlü İngiliz faşistlerinden biri olmuştu.

İkinci Dünya Savaşı sırasında henüz genç bir kız iken Hollanda’da açlıktan dolayı çok zor zamanlar geçirmişti. Küçüklükten beri sinemaya ilgisi olduğunu söyleyen Hepburn’ün bir oyuncu olmaktan çok balerin olmak istediği bulunuyor.

Hepburn, Marilyn Monroe’nun dahi sadece yedi kez kapak olduğu ünlü Life dergisine, doku kez kapak olmuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.