Julie Delpy sözleri için özür diledi

Julie Delpy sözleri için özür diledi

Geçen haftalarda açıklanan Oscar adaylıklarında siyah oyuncuların ve sinemacıların sayılarının azlığı yüzünden başlayan Oscar Çok Beyaz (#OscarSoWhite) tartışması son hızıyla sürüyor.

Yönetmen Spike Lee, aktris Jada Pinkett Smith ve aktör Will Smith Akademi’nin siyah oyuncu ve sinemacılara yeterince şans tanımadığını düşündüklerini söyleyerek bu seneki töreni boykot edeceklerini açıklamıştı. 2014 yılında 12 Yıllık Esaret filmindeki rolüyle Oscar kazanan Lupita Nyong’o ise durumu ‘şuursuz bir önyargı’ diyerek eleştirmişti.

Bu sene 45 Yıl filmiyle Oscar’da en iyi kadın oyuncu dalında aday gösterilen 69 yaşındaki İngiliz aktris Charlotte Rampling, geçen günlerde Fransa’da katıldığı bir radyo programında, siyahlar tarafından yapılan bu boykotun beyazlara karşı ayrımcılık olduğunu söylemiş, siyah sinemacıların ise adaylık kazanmak için yeterince iyi olmayabileceklerini ifade etmişti.

Charlotte Rampling’in tepki gören açıklamalarından ve özründen sonra da ‘Oscar Çok Beyaz’ tartışmasında dinmedi. Bu kez de, daha önce iki kez Oscar’a aday gösterilmiş olan Fransız aktris Julie Delpy’nin, ‘Hollywood’da bir kadın olmaktansa Afrika Amerika kökenli olmayı tercih ederim’ açıklaması her kesimden büyük tepki gördü.

Radikal’in haberine göre Sundance Film Festivali’nde yaptığı bu açıklama yüzünden gördüğü tepkiden sonra Delpy, Entertainment Weekly’ye bir açıklama daha yaptı.Bu açıklamalarından sonra, özellikle sosyal medyada eleştirilerin hedefi haline gelen Rampling, daha sonra söylediklerinin yanlış yorumlandığını ifade ederek, bu sene birlikte aday gösterildiği diğer kadın oyuncuların arasında olduğu için gurur duyduğunu belirtmişti.

“Kendimi bu şekilde ifade etmiş olduğum için çok üzgünüm. Afrika Amerika kökenli sanatçılara ya da eşit haklar ve fırsatlar için çalışanlara yapılan adaletsizliği görmezden gelmek için söylemedim bunları. Tek söylemeye çalıştığım bir kadın olarak bu sektörde yaşadığım fırsat eşitsizliklerine dikkat çekmekti. Hiç kimsenin mücadelesini küçümsemek gibi bir amacım yoktu. Bu adil olmayan gerçekliği değiştirmek için sürekli hazır olmak ve birbirimizi desteklemek zorundayız ve birilerinin gerçeği çarpıtarak ortak çabamızı sabote etmesine izin vermemeliyiz” diyen Delpy sözlerini “Bu talihsiz yanlış anlaşılma için tekrar özür dilerim, beni tanıyan herkes adaletsizliğin herhangi bir türüne dayanamadığımı bilir” diye de ekledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.