İtalyalı arkeologlara göre cehennemin kapısı Türkiye’de

İtalyalı arkeologlara göre cehennemin kapısı Türkiye’de

Danimarka’da yayınlanan Jyllands Posten adlı günlük gazetede Thomas Andrew imzasıyla yer alan habere göre, İtalyanlar “Cehennem Kapısı” denilen ve kutsal olduğu iddia edilen bir mağarayı buldu.

Denizli’nin 50 kilometre kuzeydoğusunda bulunan Pamukkale civarındaki kalıntılarda araştırma yapan İtalyan arkeologların iddiasına göre “Ölüler diyarına geçiş” Türkiye’nin güneybatısındaki kalıntılara gömülmüş.

Açıklamada, Pluto’nun Kapısı olarak bilinen mağaranın, Yunan ve Roma mitolojisi ve geleneğinde yer altı dünyasına açılan kapı olduğunun iddia edildiği bildirildi. Pluton (veya Pluto), Yunan mitolojisinde yer altı tanrısı Hades’in sıfatı.

Arkeologlar, Pamukkale de bir tapınağın kalıntılarını, bir su deposunu ve mağaranın üzerinde bir dizi basamağı buldular. Francesco D’Andria, uluslararası haber ajanslarına, “Hacılar ve halk bu basamaklardan kutsal ritüelleri izleyebiliyordu ancak sadece rahipler giriş kapısı önünde duruyorlardı.” dedi.

Pamukkale’deki hac yerinin M.S. VI. yüzyılda Hristiyanlar tarafından tahrip edildiği ve bölgedeki depremlerin de yıkımı tamamlanmış olabileceği söyleniyor.

D’Andria ve ekibi, şimdi bölgeyi dijital olarak yeniden yapılandırmaya çalışıyor.

Travertenleri, kaplıcaları ve Hierapolis antik kenti ile ünlü Pamukkale, UNESCO’nun Dünya Kültür ve Doğa Mirası listesinde yer alıyor. M.Ö II. yüzyıldan itibaren bölgenin kaplıcaları, halkın rahatsızlıklarını dindirmek için geldiği bir spa bölgesi olarak kullanılmış.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.