İşte dünyanın en çok kazanan yazarları

İşte dünyanın en çok kazanan yazarları

Ekonomi dünyasının nabzını tutan Forbes, dünyanın en çok kazanan yazarlarını açıkladı.

Listenin başını, beklendiği üzere ABD’li çok satan yazar James Patterson çekerken, ilk defa üç genç yazar listeye girme başarısı gösterdi. Stephen King ve Nora Roberts gibi listenin gediklilerine bu yıl Veronica Roth, John Green ve Gillian Flynn da katıldı.

James Patterson, 90 milyon dolarlık geliriyle Dünyanın En Çok Kazanan Yazarı oldu. Patterson böylelikle, bir yıllık aranın ardından yeniden listenin ilk sırasına yerleşti. Geçen yıl, Fifty Shades of Grey serisiyle çok satan listelerini kasıp kavuran E.L. James, 95 milyon dolar gelirle birinci seçilmişti. James, 10 milyon dolar tutarındaki kazancıyla bu yıl listenin 11’inci sırasında yer alıyor.

Dan Brown’ın 28 milyon dolarla ikinci sırada yer aldığı listede, Nora Roberts da 23 milyon dolarla üçüncü oldu. Dördüncü sırada 22 milyon dolar gelirle Danielle Steel, beşinci sırada ise 20 milyon dolar kazançla Janet Evanovich yer alıyor.

Beyazperdeye de aktarılan Divergent serisinin yazarı Veronica Roth, geçen yıl 17 milyon dolar gelir elde etti. 26 yaşındaki Roth, böylelikle listeye altıncı sıradan giriş yaptı.

The Fault in Our Stars kitabı çok satanlar arasında yer alan John Green, listenin 12’nci sırasını Gillian Flynn ile paylaşıyor. Her iki yazar da dokuz milyon dolar gelir elde etti.

Ben Affleck’in yönettiği ve merakla beklenen bir beyazperde uyarlaması bulunan Flynn imzalı Gone Girl raporda yer alan verilere göre 1.2 milyon kopya sattı.

Veronica Roth ile John Green’in listeye giriş yapması, genç- yetişkin türündeki eserlerin tüm dünyada cazibesinin ve okurlarının artmasına bağlanıyor. Flynn’in listede yer almasına gerekçe olarak ise, yazarın beyazperde uyarlaması için kârlı bir anlaşmaya imza atması gösteriliyor.

Forbes’a göre, James Patterson yılda ortalama 14 kitap yayımlıyor. “Nezaketten nasibini almamış insanlar arada bir ‘Emekli olmayacak mısınız’ diye soruyor” diyor Patterson, “Ama insan eğlenceden emekli olmaz ki. İşten emekli olur. Ben çalışmıyorum. Ben sadece sevdiğim şeyleri yapıyorum.”

Yazarların gelirleri, Haziran 2013- Haziran 2014 verileri göz önüne alınarak belirlendi. Britanya Yazarlar Birliği ALCS, geçen günlerde profesyonel yazarların büyük bölümünün asgari ücretin altında gelirle hayatını sürdürmeye çalıştığını açıklamıştı.

Toplam gelir: 342 milyon $

» James Patterson: 90 milyon $
» Dan Brown: 28 milyon $
» Nora Roberts: 23 milyon $
» Danielle Steel: 22 milyon $
» Janet Evanovich: 20 milyon $
» Jeff Kinney: 17 milyon $
» Veronica Roth: 17 milyon $
» John Grisham: 17 milyon $
» Stephen King: 17 milyon $
» Suzanne Collins: 16 milyon $
» J.K. Rowling: 14 milyon $
» George R.R. Martin: 12 milyon $
» David Baldacci: 11 milyon $
» Rick Riordan: 10 milyon $
» E.L. James: 10 milyon $
» Gillian Flynn: 9 milyon $
» John Green: 9 milyon $

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.