İstanbul’un kalbine Hollywood’u kuracaklar

İstanbul’un kalbine Hollywood’u kuracaklar

Hollywood’da her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği film platolarına sahip dünyaca ünlü yapım şirketi Universal Studios, bu platoların benzerini İstanbul’a kurmak için kolları sıvadı. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ‘Hollywood on Bosphorus’ adını verdikleri projenin fizibilite çalışmalarının 3 ay içinde tamamlanacağını söyledi.

 

Hollywood’daki film platoları ve turizme yönelik tesislerinin bir benzeri Türkiye’de kurulacak. Henüz taslak aşamasında olan proje, 3 ay içinde fizibilite çalışması tamamlanarak Ekonomi Bakanlığı’na teslim edilecek. Projenin gerçekleşmesi durumunda, aralarında Universal Studios’un da yer aldığı üçlü konsorsiyum şirketi Entertainment Development Partners (EDP), Türkiye’ye 3 milyar dolara yakın bir yatırım yapacak. ABD’de temaslarını sürdüren Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, EDP’nin projeyle ilgili kendilerine sunum yaptıklarını söyledi. Şirketin projeye, Boğaziçi vurgusu yaparak “Hollywood on Bosphorus’’ ismini verdiklerini belirten Çağlayan, proje sahiplerinin yer olarak da İstanbul’un Avrupa yakasını tercih ettiklerini dile getirdi.

California’da dünya sinema sektörünün merkezi Los Angeles kentinde, Hollywood film sektörü temsilcileri ile yaptığı görüşmelerin detaylarını değerlendiren Bakan Çağlayan, EDP ile bir teklif paketi hazırladıklarını söyledi. Çağlayan, “EDP Türkiye’de nasıl bir yapılanmaya gidebileceği ve yatırımın nasıl fırsatlara dönüşebileceği konusundaki çalışmalarını bize sundu. Türkiye’nin eğlence sektörüne yönelik geleceği ile ilgili de bir çalışma yapmışlar. Hatta Türkiye’de kurmayı planladıkları platolar için bir isim ve yer bile beğenmişler.’’ ifadelerini kullandı.

Çağlayan, Price Water House şirketine yaptırılan bir çalışmada Türkiye’nin 2016 yılında eğlence sektörünün ilk 10 merkezi arasında yer alacağı bilgisinin kendisi ile paylaşıldığını, Türkiye’nin bu konuda çok büyük bir potansiyel taşıdığını vurguladı. Çağlayan, EDP’nin sadece Türkiye’de değil, Ortadoğu ve Balkanlar’da da bu alanda lider olabileceğine inandıklarını söyledi. Henüz proje aşamasında olan ve 3 ay içinde fizibilite çalışması tamamlanarak Ekonomi Bakanlığı’na teslim edilecek olan projenin gerçekleşmesi durumunda EDP’nin Türkiye’ye 3 milyar dolara yakın bir yatırım yapmayı planladığını anlatan Çağlayan, “içinde Stüdyo Tema Park otellerinin olacağı birden fazla proje düşünüyorlar. Başlı başına bir endüstri. Türkiye için bir ilk olacak. Bu konuyu Kültür ve Turizm Bakanımız Ömer Çelik ile konuşacağız. Fizibilite raporu geldikten sonra iki bakanlık çalışıp Sayın Başbakan’ımıza arz edeceğiz.’’ şeklinde konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.