İsrail’den Gazze’li yönetmene izin yok

İsrail’den Gazze’li yönetmene izin yok

Bu yıl 11’incisi gerçekleştirilen Saraybosna Film Festivali’nde bursa değer görülen iki Gazzeli yönetmenden biri törene katılamadı.

Gazze’nin güneyindeki Refah sınır kapısına yakın oturan ve festivale katılmayı başaran Ashraf Mashharawi, bursu paylaştığı Abdel Salam Shehadeh’in, İsrailli yetkililer tarafından yurtdışına çıkışına izin verilmediğini söyledi.

Taraf gazetesindeki habere göre yedi bin euroluk bursu paylaşacak ikiliden Mashharawi, İsrail’in hava saldırılarına yeniden başladığına dikkat çekerek, “Gazze’de durum gittikçe kötüye gidiyor. Bu şartlar altında yaşadığım topraklara geri dönmem mümkün değil” dedi.

İsrail’in saldırılarında iki binden fazla Gazzelinin hayatını kaybettiğini söyleyen İngiliz yönetmen Ken Loach, “Shehadeh, saldırılardan dolayı festivale katılamadı. Şu an Gazzelilerin yaşadıklarıyla, 1992 ile 1995 arasında Bosnalıların yaşadığı arasında fark yok. Bu katliama artık bir son verilmeli” dedi.

Bu şartlar altında festivali katılmayı başaran Mashharawi’nin geri dönmesinin de mümkün olmadığı dikkat çeken Loach, “En azından bu festival, Gazzeli yönetmenler için, ülkelerindeki vahşete Avrupa’da dikkat çekmek adına bir fırsat oldu” dedi.

İki yönetmenin Gazze’de yaşananlara belgeselleriyle dikkat çektiğini vurgulayan İngiliz yönetmen, “Gerçekleri daha net görmek için sanata ve sanatçıya ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.