Ishiguro ile Le Guin’in tarz tartışması

Ishiguro ile Le Guin’in tarz tartışması

Japon asıllı İngiliz yazar Kazuo Ishiguro, son romanı The Buried Giant’da “tarz züppeliği” yaptığı iddialarını reddetti.

Ursula K. Le Guin’in kendisi hakkındaki bu tür iddialarına çok kızgın olduğunu belirten yazar, Ursula’nın yanlış insana çattığını belirtti. son düşmanı benim Blog’unda Ursula K. Le Guin’in suçlamalarına cevap veren Ishiguro, “Beni hedef göstermesinin tek sebebi, ajandasındaki son düşman olmam” ifadelerini kullandı. Ishiguro, Ursula için “Sanırım benim yeni Margaret Atwood olmamı istiyor” dedi.

Ursula K. Le Guin daha önce Kanadalı romancı Atwood ile bilim kurgu ve kurgu roman üzerine tartışmış ve o tartışmada da “tür ve tarz” polemiği yaşanmıştı.

Ishiguro, son romanında, “pixie”ler, “ogr”lar ve “dragon”ların İngiltere’ye yerleşmesinden hareketle, yarı efsane bir öykü anlatıyor. Ishiguro, “Romanımda geçen ‘pixie’ler ve ogr’lar arasına bir mücadele çizgisi çizilse, ‘pixie’ler ve ogr’lardan yana olurdum” diyor.

Ishiguro, genç kuşağın, distopik kurgu ve alternatif gerçekliklerde geleneksel bilim kurgu yöntemlerini kullanarak roman yazmasından memnun olduğunu da belirtti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.