İlginç bir Picasso hikayesi

İlginç bir Picasso hikayesi

İtalya’da bir çerçeve ustasının satışa çıkardığı Picasso tablosu oldukça ilginç bir hikayeye sahip.

İtalyan polisinin yaptığı bir operasyonla ele geçirilen 15 milyonluk sanatçıya ait tablo hakkında, emekli çerçeve ustasının yaptığı açıklamalar duyanları şaşırtıyor.

İsmi açıklanmayan çerçevecinin, 1978’de Roma’da bulunan atölyesine gelen bir müşteri, karısına ait değerli bir fotoğraf çerçevesini tamir ettirmek istedi.

Müşterinin hikâyesini hüzünlü bulan ve ücret almadan tamiri yapan çerçeveciye birkaç gün sonra adam, atölyeye teşekkür hediyesi olarak bir tablo getirdi. Ancak bu kişi çerçeveciye tablonun hangi ressama ait olduğunu söylemedi.

Hediye tablonun Picasso’ya ait olduğunu bilmeyen çerçeveci, tabloyu elindeki diğer eserlerin yanına kaldırdı. Çerçeveci ancak geçen yıl bir tesadüf sonucu tablonun Picasso’ya ait olabileceğini öğrendi ve yurt dışındaki açık artırma evleriyle temasa geçti ve ne olduysa işte o an oldu.

Dünyanın en prestijli ve büyük müzayede evlerinden İngiliz Sotheby’s tablonun satışını yürütmek için devletten yetki istemesiyle de polis alarma geçti. Polisin yaptığı inceleme sonucunda tablonun 1912 tarihli “Keman ve Bass şişesi” isimli eser olduğu ve 1961’de kataloglandığı ortaya çıktı.

Polis, emekli çerçevecinin ifadesinin doğru olup olmadığı anlaşılıncaya ve tablonun gerçek sahibini belirleyene kadar esere el koydu.

Tabloyu ve yakalanış hikâyesini bir basın toplantısıyla duyuran polis “kısmen inanılmaz bir olayla” karşı karşıya olunduğunu belirtti.

İtalya Kültür Bakanı Dario Franceschini de “Picasso tablosunun kaderi, soruşturmanın sonucuna bağlı” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.