İKA, Anadolu Kültürleri Festivali’nde Gaziantep, Adıyaman ve Kilis’i anlattı

İKA, Anadolu Kültürleri Festivali’nde Gaziantep, Adıyaman ve Kilis’i anlattı

İpekyolu Kalkınma Ajansı, ABD’de dördüncüsü düzenlenen ‘Anadolu Kültür ve Yemek Festivali’nde Gaziantep, Adıyaman, Kilis bölgesinin tarihi, kültürel ve turistik değerlerini anlatan standıyla büyük ilgi gördü.


Gaziantep, Adıyaman ve Kilis’in önemli turistik sembollerinin inşa edildiği Los Angles şehri ziyaretçi akınına uğradı. 16-19 Mayıs tarihleri arasında Orange County fuar alanında düzenlenen festivalde TRC1 bölgesinde faaliyet gösteren İpekyolu Kalkınma Ajansı da katıldı. İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından açılan stantta Gaziantep, Adıyaman ve Kilis illerinin kültürel, tarihi ve turistik değerleri ziyaretçilere anlatıldı. İKA’nın açmış olduğu stant ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görürken, festivalde, üç ilin tarihi ve kültürel değerlerini anlatan broşür ve kitapçıklar dağıtıldı. İKA standını ziyaret eden TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, bölge hakkında bilgi aldı.


İpekyolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kilis Valisi Süleyman Tapsız Başkanlığındaki heyet stantları ziyaret ederek bilgiler aldı. Festivalden son derece memnun ayrıldıklarını belirten Vali Süleyman Tapsız, bölgenin kültürünün tanıtılması açısından bu tür etkinliklerin büyük önem arz ettiğini ifade etti. Festivalle ilgili değerlendirmelerde bulunan İpekyolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi ve Kilis Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özçiloğlu, ülkemizin kültür miraslarının, yöresel lezzet ve tatlarının böyle bir festivalde, yer almasının mutluluk verici olduğunu söyledi. Özçiloğlu, ”Türkiye’yi yurt dışında en güzel şekilde temsil etmek, memleket hasreti çeken vatandaşlarımızın ayağına kültürel değerlerimizi ve yöresel lezzetlerimizi götürmekten büyük gurur duyduk. Bölgemizin tarihi değerlerinin ve lezzetlerinin tanıtılması bakımından bu gibi etkinlikler önemli bir basamak. Bölgemizin tarihi, kültürel, turizm ve mutfak kültürünü daha da ileriye taşımak için bundan sonraki etkinliklere Ticaret ve Sanayi Odası olarak daha fazla üyemizle katılmaya gayret edeceğiz.” dedi.


İpekyolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi ve Kilis İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Metin Karakuş ise bu tür etkinliklerin bölgenin tanıtılması açısından önemli olduğunu belirterek, bundan sonraki festivale daha planlı ve kapsamlı bir şekilde katılacaklarını kaydetti. Karakuş ayrıca festivalle beraber ziyaretçilerin Anadolu kültürünü sadece ticari, folklorik değil, tarihi ve manevi yönden de öğrendiğini söyledi.


Festivale İpekyolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kilis Valisi Süleyman Tapsız başta olmak üzere İpekyolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi ve Kilis İl Genel Meclisi Başkanı Metin Karakuş, İpekyolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi ve Kilis Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özçiloğlu, İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan ve Ajans uzmanları katıldı.


Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.